LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Latvijas Nacionālā kamaniņu sporta izlase gatava jaunajai Pasaules kausu sezonai

Pēc divu gadu pārtraukuma Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF) aizvadīja sezonas atklāšanas preses konferenci.

Otrdien, 15. novembrī sporta bārā “O’Learys”, IC “Akropole Rīga”, Maskavas ielā 257 norisinājās 2022./2023. kamaniņu sporta sezonas atklāšanas preses konference, kurā piedalījās LKSF prezidents Klāvs Vasks, “TV3 Group Latvija” vadītājs Mindaugas Rakauskas, “TV3 Group Latvija” Programmu direktore Elīna Jēkabsone, LKSF ģenerālsekretārs Kristaps Mauriņš, Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases mehāniķis un treneris Mārtiņš Rubenis, Pekinas Ziemas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēji komandu stafetē – Mārtiņš Bots, Roberts Plūme un Kristers Aparjods -, kā arī pieredzējušākā no Latvijas izlases sievietēm – Kendija Aparjode un visi pārējie Latvijas Nacionālās izlases sportisti.

Pasākumā tika runāts par sportistu sagatavošanās periodu pirms sezonas, svarīgākajām sacensībām un sezonas mērķiem, sieviešu divvietīgo ekipāžu pievienošanos Pasaules kausa posmiem, jaunajām tehniskajām izmaiņām starptautiskajos kamaniņu sporta noteikumos (IRO), kā arī jauniešu Kontinentālo Kausu.

Atklājot preses konferenci, LKSF prezidents Klāvs Vasks iezīmēja svarīgākās izmaiņas komandā, kā arī jaunas sadarbības ar atbalstītājiem: “Komanda aizvadījusi pilnvērtīgu sagatavošanās cēlienu un gatava jaunajai Pasaules kausu sezonai. Komandas sastāvā kopumā ir 11 atlēti: divi vīrieši, divas divvietīgās ekipāžas, trīs sieviešu konkurences pārstāves, kā arī viens sieviešu duets. Komandā ir ienākuši četri jauni atlēti, pārstāvot gan vīriešu, gan sieviešu duetus. Tas, savukārt, nodrošinājis pakāpenisku paaudžu maiņu pēc tam, kad sezonas izskaņā sportistu karjeru beidza līdzšinējie komandas līderi brāļi Šici. Kamaniņu sporta federācijai ir izdevies piesaistīt vairākus jaunus atbalstītājus, lielākais no tiem ir uzņēmums “Pata” un “TV3 Group”, kas vienlaikus būs arī mediju partneris, kas arī nodrošinās Pasaules kausa posmu, Pasaules čempionāta, kā arī Eiropas čempionāta tiešraides.”

Esam gandarīti par mūsu sadarbību ar LKSF, jo apzināmies, ka Latvija kamaniņu sportā jau ilgus gadus ir starp vadošajām komandām. Pieprasījums pēc šī sporta veida ir augsts, par ko liels paldies ir jāsaka federācijai, kā arī sportistiem un treneriem. Mēs no savas puses mēģināsim nodrošināt kvalitāti, kādu sportisti un viņu fani ir pelnījuši. TV3 Group platformas vienmēr ir bijusi mājvieta aktuālām un aizraujošām sporta pārraidēm un šī sadarbība to tikai stiprinās, ļaujot sekot līdzi mūsu sportistu rezultātiem kanālā TV6, portālā tv3.lv, TV3 Play, kā arī Go3,” pauž TV3 Group Latvija vadītājs Mindaugas Rakauskas.

Savukārt būtiskākās izmaiņas, kas skārušas komandas tehnisko personālu, ir starptautiskajos kamaniņu sporta noteikumos (IRO).

Mārtiņš Rubenis: “Praktiski ir tā, ka daļa kamanu bija jāprojektē un jābūvē pilnībā no jauna. Tas vairāk gan attiecas uz divvietīgajām kamanām, jo tieši divvietīgo ekipāžu reglaments tika izmainīts krietni vairāk. Tomēr arī vienvietīgās kamanas, ar kurām sportisti brauca iepriekš, vairs īsti neatbilst jaunajam reglamentam, bet tās ir salīdzinoši nelielas nianses, kur, aizvietojot dažas detaļas, vēl var turpināt izmantot arī iepriekšējās sezonas kamanas.

Divnieku kamanas ir kļuvušas zemākas un attālums starp slidām ir kļuvis lielāks. Ņemot vērā to, ka kamanu tiltu augstums tagad ir krietni zemāks, tātad smaguma centrs tuvāk ledum, tad nācās arī no jauna modelēt aptecētāju un ragus. Principā tika izgatavotas pilnībā jaunas kamanas, un bija ļoti grūti prognozēt, kā tās uzvedīsies trasē. Tas, ko šobrīd esam ievērojuši, ka ātrajās, plakanajās trasēs ar šo kamanu, iespējams, būs vieglāk braukt. Savukārt tādās strādājamajās trasēs kā Siguldā vieglāk nebūt nav.”

 Šīs izmaiņas tika veiktas ar mērķi uzlabot divvietīgo ekipāžu kamanu drošību un stabilitāti. Ja pašas kamanas, tātad arī kopējais smaguma centrs ir zemāks un attālums starp sliecēm ir lielāks, tad teorētiski kamanas ir grūtāk apgāzt, bet - kā būs praksē, to rādīs sezona.”

No 2. līdz 4. decembrim norisināsies Eberspacher Pasaules kausa pirmais posms Insbrukā, Austrijā.

 

2022.11.15. 1161
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK