LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Latvieši uz goda pjedestāla 54. FIL Eiropas čempionātā

Sestdien, 14. janvārī Eberspacher Pasaules kausa piektais posms, kas reizē ir arī 54. FIL Eiropas čempionāts iesākās ar vīriešu un sieviešu divvietīgo ekipāžu sacensībām, kurās startēja arī trīs Latvijas dueti: Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts un Anda Upīte Sanija Ozoliņa.

Sacensības atklāja titulētākais Latvijas duets Andris un Juris Šici, kuriem šis bija noslēdzošais brauciens uz starptautiskās kamaniņu sporta skatuves.

“Šogad šī ir jau 30 sezona kamaniņu sportā. Sajūtas ir pasakainas, jo pēdējie divi gadi ir bijuši bez skatītājiem trasēs. Jau no paša starta ļīdz pat finišam mēs dzirdējām cik daudz cilvēku ir sanākuši atbalstīt ne tikai mūs, bet visu Latvijas izlasi Eiropas čempionātā,” pēc brauciena komentē Andris Šics.

Pirmajā braucienā trasē ar devīto starta numuru devās jaunākā Latvijas ekipāža Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, kuri veica labu braucienu un finišēja 42.147 sekundēs, ierindojoties otrajā vietā. Mārtiņš Bots/Roberts Plūme par 0.009 sekundēm apsteidza komandas biedrus un ieņēma sacensību līdera pozīciju. Savukārt trešajā pozīcijā pēc pirmā brauciena ierindojās titulētais Vācijas duets Tobias Vendls/Tobias Arlts (Tobias Wendl/Tobias Arlt).

Sieviešu divnieku konkurencē Anda Upīte/Sanija Ozoliņa veica labu braucienu un ierindojās otrajā pozīcijā [+0.152]. Brauciena līderes –  itālietes Votere/Oberhofere (Voetter/Oberhofer) [43.235]. Savukārt trešajā vietā amerikānietes Čelsija Ševonne Forgana/Sofija Kirbija (Chevonne Chelsea Forgan/Sophia Kirby).

Katrs brauciens ir savādāks, tāpēc ir diezgan interesanti un ir neprognozējami, kas vispār te būs,” pēc pirmā brauciena komentē Upīte.

Otrajā braucienā Botam/Plūmem ceturtais labākais finiša laiks un divu braucienu summā izcīnīta otrā vieta gan Eberspacher Pasaules kausa piektajā posmā, gan 54. FIL Eiropas čempionātā [+0.062]. Bronzas godalga otrai Latvijas ekipāžai Eduardam Ševicam-Mikeļševica/Lūkasam Krastam [+0.089]. Savukārt Eiropas čempiona titulu izcīnīja pieredzējušie Vācijas sportisti – Tobias Vendls/Tobias Arlts (Tobias Wendl/Tobias Arlt)[1:24.022]. 

Jūtos lieliski, šis ir mūsu pirmais pjedestāls pie pieaugušajiem! Bet tas noteikti ir tikai sākums. Mēs strādāsim un darīsim visu, lai izcīnītu augstākus rezultātus,” pēc apbalvošanas ceremonijas komentēja bronzas medaļas īpašnieks Lūkass Krasts.

Sieviešu divvietīgo ekipāžu konkurencē latvietēm otrajā braucienā ceturtais labākais finiša laiks un divu braucienu summā izcīnīta otrā vieta [+0.501]. Bronzas godalga vācietēm Džesikai Dengenhardai/Šajennai Rozentālai (Jessica Dengenhardt/Cheyenne Rosenthal) [+0.558]. Savukārt zelta godalgu un Eiropas čempiona titulu izcīnīja Pasaules kausu līderes –  itālietes Andrea Votere/Mariona Oberhofere (Andrea Voetter/Marion Oberhofer) [1:26.281].

Ceturtajā FIL U-23 Eiropas čempionātā sieviešu divvietīgo ekipāžu konkurencē zelta godalgu izcīnīja Anda Upīte/Sanija Ozoliņa [1:26.782], otrajā vietā atstājot Vācijas duetu Džesiku Dengenhardu/Šajennu Rozentālu (Jessica Dengenhardt/Cheyenne Rosenthal) [+0.057]. Savukārt bronzas medaļa austrietēm Selīnai Eglei/ Larai Mišelai Kippai (Selina Egle/Lara Michaela Kipp) [+0.059].

Divvietīgo ekipāžu vīriešu konkuencē uzvaru FIL U-23 Eiropas čempionātā izcīnīja Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts [1:24.111], bet sudraba godalgu austrieši Jurijs Tomass Gatts/Rikardo Martins Šofs (Juri Thomas Gatt/Riccardo Martin Schepf) [+0.105].

Eberspacher Pasaules kausa un 54. FIL Eropas čempionāta pirmā sacensību diena noslēgsies ar vīriešu sacensībām, kurās startēs Kristers Aparjods un Gints Bērziņš.

Paldies sacensību atbalstītājiem: Eberspacher, Hargassner, BMW, Engelbert Strauss, Pata un Siguldas novada pašvaldība!

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem seko līdzi klātienē vai tiešraidē kanālā TV6, portālā “tv3.lv” un nākamās paaudzes televīzijā Go3.

Sestdiena, 14. janvāris

13.10 1. brauciens VĪRIEŠI

14.35 2. brauciens VĪRIEŠI

Svētdiena, 15. janvāris

10.15 1. brauciens SIEVIETES

11.45 2. brauciens SIEVIETES

13.45 Komandu stafete sadarbībā ar BMW

54. FIL Eiropas čempionāts un Eberspacher Pasaules kausa piektais posms
P
Name
Country
Time
1.
Tobias Wendl,/ Tobias Arlt  
Vācija  
1:24.022  
2.
Mārtiņš Bots/Roberts Plūme  
Latvija  
+0.062  
3.
Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts  
Latvija  
+0.089  
54. FIL Eiropas čempionāts un Eberspacher Pasaules kausa piektais posms
P
Name
Country
Time
1.
Andrea Voetter/Marion Oberhofer  
Itālija  
1:26.281  
2.
Anda Upīte/Sanija Ozoliņa  
Latvija  
+0.501  
3.
Jessica Degenhardt/Cheyenne Rosenthal  
Vācija  
+0.558  
FIL U-23 Eiropas čmepionāts
P
Name
Country
Time
1.
Anda Upīte/Sanija Ozoliņa  
Latvija  
1:26.78  
2.
Jessica Degenhardt/Cheyenne Rosenthal  
Vācija  
+0.057  
3.
Selina Egle/Lara Michaela Kipp  
Austrija  
+0.059  
FIL U-23 Eiropas čempionāts
P
Name
Country
Time
1.
Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts  
Latvija  
1:24.111  
2.
Juri Thomas Gatt/Riccardo Martin Schoepf  
Austrija  
+0.105  
2023.01.14. 979
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK