LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Ko Lieldienās mežā darīja junioru izlases līderi

‘’Zieminiekiem’’, viens no pateicīgākajiem sporta veidiem šai starpsezonas posmā ir orientēšanās. Ar to aizraujas ne tikai mūsu valsts vienības labākie hokejisti, kā, piemēram, Jānis Sprukts, bet arī daži kamaniņu braucēji.


Nulle kā savu, otrā sporta veida, sezonu uzsākuši Kendija un Kristers Aparjodi, kas redzami ne tikai Latvijas mežos un ārēs, bet arī ārvalstu lielajās orientēšanās tūrēs. Lieldienas tika aizvadītas vienā no lielākajiem orientēšanās pasākumiem, sezonas sākumā - Rīgas kausi 2014.



Kā stāsta paši sportotāji, tad orientēšanās ir viņu hobijs, kas palīdz, ne tikai fiziski sagatavoties jaunajai kamaniņu sporta sezonai, bet liek strādāt arī prātam, jo orientēšanās nav nekāda sēņu lasīšana, un tā norūda psiholoģiski.



Plāni abiem jauniešiem šajā sezonā līdzīgi - iekļūt Latvijas jauniešu izlasē un startēt Eiropas jauniešu čempionātā, kas notiks Maķedonijā. Tāpat brālis un māsa sev par mērķi ir izvirzījuši dalību Baltijas junioru kausā, kas plānots Polijā.



Lai tiktu izlasē, ir nepieciešams piedalīties vismaz četrās atlases sacensībās, kur vērā ņem tikai trīs labākos rezultātus un izrēķina koeficientu. Kendija startē S18 grupā, bet Kristeram jācīnās V16 grupā un konkurence ir pamatīga.



Jau tagad abi junioru izlases dalībnieki var lepoties ar saviem sasniegumiem orientēšanās sportā. Kristera kontā  3.vieta Pasaules skolēnu čempionātā, bet māsa var lepoties ne tikai ar lielāku starptautisko sacensību pieredzi, bet arī Latvijas kausiem, kurus, pēdējo divu gadu laikā, ir izcīnījusi savā vecuma grupā.



Tā kā sezona ir sākusies un atlase ir spraiga, tad Kedniju un Kristeru uz autogrāfu vai foto sesiju variet meklēt mūsu mežos, bet viņu rezultātiem līdzi sekot www.lof.lv.



Un ar ko Tu nodarbojies starpsezonā?


 



Ko Lieldienās mežā darīja junioru izlases līderi
Ko Lieldienās mežā darīja junioru izlases līderi
Ko Lieldienās mežā darīja junioru izlases līderi
Ko Lieldienās mežā darīja junioru izlases līderi
2014.04.22. 9919
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK