LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Edvīnam Ķimenim - 80

Latvijas kamaniņu sports šodien nebūtu tur, kur viņš ir, ja nebūtu šī cilvēka - Edvīna Ķimeņa, kurš divdesmit piecus gadus sava darba mūža ir, veltījis tam, lai mūsu sportisti varētu pilnvērtīgi trenēties un nokļūt uz vajadzīgajām sacensību vietām.



Edvīns uz starta līnijas bija arī tajos smagajos laikos, ko mēs atceramies ar vārdiem ‘’juku laiki’’. Kad lēnām pamazītēm Latvijas sportisti sāka rosīties paši uz savām Olimpiskajām spēlēm, paši ar savu karogu mastā.



Pirms Edvīns pievērsās kamaniņu saimes vadīšanai (šodien šo amatu sauc par ģenerālsekretāra pienākumu izpildītāju) viņš bija slēpošanas un biatlona treneris. Un nenoliedzami, ka šis sporta veids ar savu precizitāti deva Edvīnam tās iemaņas, kas nepieciešamas katram uzņēmuma vadītājam. Jā, sports ir uzņēmums, kurā strādā ne tikai entuziasti, bet arī tā saucamās ‘’ekseļu tabulas’’ – cilvēki, kas izdomā, izfunktierē un izrēķina visu līdz sīkumiem, lai sportisti varētu aizbraukt tur, kur viņi ir, bijuši un vēl būs.



Pats Edvīns ar kamanām ir vizinājies tikai prieka pēc. Protams, Siguldas bobsleja un kamaniņu sporta trase arī ir iemēģināta, kā gan bez tā! Tas sportiskais azarts, vadot federācijas ikdienas darbu, nekur nepazuda!



Sarunā ar Edvīnu pavisam nejauši uzzinām, ka tagadējais junioru izlases treneris Aivars Kalniņš savas sportista gaitas uzsācis kā slēpotājs/biatlonists un arī to, ka Edvīnam vēl tagad atmiņā ir leģendārais latviešu treneris Rolands Upatnieks. ‘’Ar Rolandu bija patīkami strādāt,’’ atzīst Ķimeņa kungs.



Runājot par šodienu, Edvīns atzīst, ka viņš gribētu, lai sportistiem ir vēl lielāka pašatdeve. ‘’Arī mūsu laikos, finanses bija tik, cik viņas bija. Tā ir bijis vienmēr, un tā būs. Tikai atšķirība no tiem laikiem ir tāda, ka toreiz sportistiem bija lielāka pašatdeve. Man prieks par mūsu Mārtiņu, kas kamaniņu sportam pievērsās ne tikai kā sportists, bet arī kā sava veida zinātnieks. Kaut mums vairāk būtu tādu sportistu. Arī brāļu Šicu tandēms ir tas, no kā būtu daudziem jāmācās,'' atklāj Edvīns.


Mēs no savas puses sakām Edvīnam paldies. Paldies par darbu, paldies par dzīves mācībām ko visi kopā guvām un paldies, ka Tu esi ar mums, ka arī šodien Tu seko līdzi mūsu startiem, mūsu panākumiem. Un paldies arī par to, ka Tu nekad neliedz savu padomu.


Daudz laimes dzimšanas dienā!


 



 Edvīnam Ķimenim - 80
2014.07.01. 9449
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK