LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

PK posmā Kēnigzē māsas Tīrumas aiz labāko desmitnieka

Latvijas kamaniņu sportistes māsas Elīza un Maija Tīrumas sestdien Vācijas pilsētā Kēnigzē notiekošajā piektajā Pasaules kausa posmā izcīnījušas attiecīgi 13. un 15.vietu. Nepārspētas kārtējo reizi palika Vācijas sportistes, kurām pirmās trīs vietas.


E.Tīruma, kura piektdien Nāciju kausa sacīkstēs ar sliktāko rezultātu kvalificējās PK posmam, šodien startēja ar pirmo numuru. Elīza pirmajā braucienā ierindojās 12.vietā (+0,818), savukārt M.Tīruma 15.vietā (+0,907) starp 24 dalībniecēm. Ātrākā šajā braucienā bija sezonas kopvērtējuma līdere Natālija Geisenbergere, kurai sekoja vēl trīs vācietes.


Arī otrajā braucienā māsas Tīrumas uzrādīja attiecīgi 12. un 15.labāko laiku, taču ieņemto pozīciju izdevās nosargāt tikai Maijai – 15.vieta (+1,904). Elīza divu braucienu summā noslīdēja uz 13.vietu (+1.718).


Pirms mēneša, kad Kēnigzē norisinājās Čezānas trasē atceltās PK sacensības, M.Tīruma ieņēma 15.vietu, kas ir līdz šim labākais rezultāts šosezon, bet E.Tīruma pēc neveiksmīga pirmā brauciena otrajā nefinišēja. Elīzai līdz šim veiksmīgākās sacensības bija decembra vidū Siguldā, kur 12.vieta.


Par piektā PK posma uzvarētāju sieviešu konkurencē kļuva Geisenbergere, otrajā vietā vāciete Karina Švāba, bet trešā viņas tautiete Ailīna Friša.


Kā ziņots, sestdien Kēnigzē jau noslēgušās PK sacensības divnieku ekipāžām. Brāļi Andris un Juris Šici izcīnīja augsto ceturto vietu, kas ir atkārtots šīs sezonas labākais sasniegums, savukārt Oskars Gudramovičs ar Pēteri Kalniņu ieņēma 13.vietu. Divniekos triumfēja vācieši Vendls/Arlts, kuriem šis jau piektais panākums līdzšinējos piecos PK posmos.


Pasaules kausa piektais posms Kēnigzē noslēgsies svētdien, kad startēs kungi, starp kuriem arī Mārtiņš Rubenis un Inārs Kivlenieks. Tāpat svētdien Kēnigzē notiks komandu stafete, bet nākamās sacensības jau pēc nedēļas Vācijas pilsētā Oberhofā, kur vienlaikus ar Pasaules kausu notiks arī Eiropas čempionāts.


Informāciju sagatavoja Latvijas Kamaniņu sporta federācija

2013.01.05. 9293
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK