LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Valsts prezidents sveic izlasi

Valsts prezidents Andris Bērziņš nosūtījis apsveikumu Latvijas kamaniņu sporta izlasei, kas pagājušās nedēļas nogalē Pasaules čempionātā Kanādā izcīnīja bronzas medaļas komandu stafetē. Apsveikumu saņēmuši Elīza Tīruma, Inārs Kivlenieks, kā arī brāļi Andris un Juris Šics.


Valsts prezidenta Andra Bērziņa apsveikumā teikts: „Sirsnīgi sveicu Jūs ar izcīnīto bronzas medaļu Pasaules čempionātā kamaniņu sportā komandu stafetē Vistleras trasē! Kopā ar visiem sporta līdzjutējiem Latvijā patiesi priecājos par Jūsu izcīnīto bronzas godalgu. Lai iegūtā bronzas medaļa ir Jums labs pamudinājums jauniem sasniegumiem un uzvarām arī turpmāk!”.


Kā ziņots, 44.Pasaules čempionātā kamaniņu sportā komandu stafetē Latvijas komanda izcīnīja 3.vietu, piekāpjoties vāciešiem un mājiniekiem kanādiešiem. Aiz Latvijas palika spēcīgās Austrijas, ASV, Krievijas, Itālijas un citu valstu komandas. Kopumā pasaules čempionātā medaļas izcīnīja tikai četras valstis – Vācija, Kanāda, Austrija un Latvija.


Pasaules čempionātā startēja astoņi Latvijas sportisti – Elīza Tīruma ierindojās 10.vietā, kas U-23 vecuma grupā deva 4.vietu, Inārs Kivlenieks bija 9., Mārtiņš Rubenis 12., bet Kristaps Mauriņš ieņēma 26.vietu (augstā 5.vieta U-23 vecuma grupā). Brāļi Šici izcīnīja 6.vietu, savukārt Oskars Gudramovičs ar Pēteri Kalniņu ieņēma 10.vietu.


Šobrīd Latvijas sportisti jau gatavojas nākamajam Pasaules kausa posmam, kas šīs nedēļas nogalē norisinās Leikplesidas trasē ASV.


Latvijas Kamaniņu sporta federācijas prezidents Atis Strenga: „Leikplesida ir sarežģīta trase. Visgrūtāk šobrīd klājas Elīzai un Kristapam, kuri šeit brauc pirmo reizi. Ledus kvalitāte ir diezgan bēdīgā stāvoklī, bet tas nav laika apstākļu dēļ. Leikplesidā nestartēs krievi, kuri jau devušies uz treniņnometni Sočos”.


Ceturtdien Leikplesidā norisināsies Nāciju kausa sacensības, kas ir atlase PK posmam. Atlasē jāstartē Tīrumai, Rubenim, Mauriņam un ekipāžai Gudramovičs/Kalniņš. Pēc šī PK posma latvieši uz neilgu brīdi iegriezīsies mājās, lai gatavotos sezonas noslēdzošajam PK posmam, kas notiks 2014.gada Ziemas olimpisko spēļu mājvietā Sočos, Krievijā. Paredzēts, ka Soču PK posmā komandai pievienosies Ulla Zirne.


Informāciju sagatavoja Latvijas Kamaniņu sporta federācija

2013.02.07. 9202
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK