LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

LSPA sāk studentu uzņemšanu

No pirmdienas – 15.jūlija, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA) sāk jauno studentu uzņemšanu pilna laika klātienes studijām bakalaura programmās – „Sporta zinātne” un „Fizioterapija” ar specializāciju sporta jomā. Uzņemšana bakalaura programmu nepilna laika neklātienē sāksies mēnesi vēlāk – 19.augustā.


„Ikviens, kurš savu turpmāko dzīvi saista ar sportu vai jūt sevī talantu iemācīt mīlēt sportu citiem, aicināts izvēlēties kādu no LSPA piedāvātajām studiju programmām,” uz pieteikšanos studijām LSPA rosina Akadēmijas rektors, profesors Jānis Žīdens.


LSPA īpaši atbalsta arī augstas klases sportistus, kuri Sporta akadēmijā var studēt pēc individuāla studiju plāna, kas paredz iespēju studiju programmu apgūt ilgākā laika posmā nekā to nosaka studiju nolikums,” norāda Jānis Žīdens. „Darām visu, lai pēc aktīvo sporta gaitu beigām, mūsu sporta meistari ar savu pieredzi paliek nozarē un savas zināšanas tālāk nodod jaunajiem talantiem. Šobrīd Akadēmijāstudē izcilais pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš, Olimpisko spēļu dalībnieks modernajā pieccīņā Deniss Čerkovskis, lodes grūdējs Māris Urtāns, šķēpmetēja Līna Mūze un citi,” informē rektors.


Dokumentu pieņemšana bakalaura programmu apguvei klātienē notiks desmit dienas, no 15. līdz 26.jūlijam. LSPA reflektantiem, darba dienās (sestdien un svētdien nestrādā), jāierodas Akadēmijas centrālajā ēkā Rīgā, Brīvības gatvē 333 no pulksten 10:00 līdz 16:00, līdzi ņemot uzņemšanai nepieciešamos dokumentus. Par dokumentu noformēšanu un reģistrāciju studijām jāmaksā – 15 lati. No maksājuma atbrīvoti bāreņi.


Papildus informācija par jauno studentu uzņemšanu un dokumentu iesniegšanu pamatstudijām Internetā: http://uznemsana.lspa.lv/, zvanot pa tālruni: 67543420 vai rakstot e-pastu: austra.kurkinaite@lspa.lv .


LSPA 2013./2014. studiju gada uzņemšanai plānotas vairāk nekā 102 valsts apmaksātas budžeta vietas.


Uzņemšanas rezultāti būs zināmi 31.jūlijā.


Sporta zinātnes” studiju programmas aptver vairāk nekā 50 sporta veidus un to mācīšanas metodikas apguvi. Turklāt, pabeidzot četru gadu bakalaura studijas „Sporta zinātnē”, tiek iegūtas uzreiz divas specialitātes. Piemēram, sporta skolotājs un treneris vai sporta skolotājs un menedžeris, vai rekreācijas (fizisko, garīgo un emocionālo spēju atjaunošana brīvajā laikā) speciālists un treneris. Iespējamas arī citas kvalifikāciju kombinācijas.


Kā atsevišķa bakalaura studiju programma tiek piedāvāta „Fizioterapija”, kurā absolventi iegūst profesionālā bakalaura grādu veselības aprūpē ar kvalifikāciju „Fizioterapeits” ar specializāciju sporta jomā. Šī profesija Latvijā vēl ir salīdzinoši jauna, bet kļūst gadu no gada pieprasītāka. Tāpēc Akadēmija nopietni strādā pie programmas pilnveides un studiju virziena tālākas attīstības.


Atgādinām, ka jūnijā Izglītības un zinātnes ministrijas Studiju akreditācijas komisija akreditēja visus LSPA studiju virzienus. Līdz ar to esošie un topošie LSPA studenti, absolvējot Akadēmiju, garantēti saņems valsts un starptautiski atzītus augstākās izglītības diplomus.


Jau ziņots, ka 1.jūlijā noslēdzās uzņemšana studijām LSPA maģistrantūrā un doktorantūrā, bet 28.augustā sāksies papildus uzņemšana maģistrantūrā un doktorantūrā. Savukārt uzņemšana pirmā līmeņa profesionālās augstākā izglītības programmā “Izglītības un sporta darba speciālists” sāksies 2.septembrī.


LSPA sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja
Ilze Āķe-Vīksne, 29445209
ilze.ake@lspa.lv


 

2013.07.11. 10474
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK