LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

BJKSS sadala medaļas starta rāvienos

Pagājušās nedēļas nogalē – 02.11.2013.g., Siguldas bobsleja un kamaniņu trases starta estakādē risinājās BJKSS (Bērnu jauniešu kamaniņu sporta skola) sacensības starta rāvienos kamaniņu sportā.



Sacensībās piedalījās jaunieši vecumā līdz 17.gadiem. Kopā pulcējot vairāk kā 40. jaunos censoņus. Vislielākais dalībnieku skaits bija vērojams B vecuma grupā (12- 14.g.), kur startēja 23. sportisti.
Kā vēsta sacensību galvenā tiesnese un trenere Ingrīda Amantova, tad sacensības notikušas augstākajā līmenī. ''Mums bija viss. Diplomi, medaļas un arī spriedze. Tas patiešām bija pārsteigums, cik liela spriedze bija vērojama bērnos. To varēja manīt arī rezultātos. Daudzi no dalībniekiem, kas treniņos uzrādīja krietni labākus rezultātus, šoreiz netika galā ar satraukumu un nācās zaudēt. Tas ir labi, jo tikai tā veidojas pieredze. Priekšā visa sezona, un labākajiem no A grupas ir par ko cīnīties – iespēja piedalīties 35. FIL Junioru Eiropas čempionātā, kas risināsies Siguldā,’’stāsta Ingrīda Amantova.


Sacensību protokolā lasāms, ka labākais no A grupas jauniešiem bija Ralfs Bērziņš. Aiz sevis atstājot Ernestu Rudzīti un Andi Andrejonoku. Savukārt B grupā spēcīgākais šoreiz bija Roberts Plūme, kas divu starta rāvienu kopsummā uzrādīja vienādu rezultātu ar otrās vietas ieguvēju Mārtiņu Botu. – 6.53sek. Roberta pārrākums šoreiz bija pateicoties pirmajam starta rāvienam, kurā viņš par vienu sekundes simtdaļu apsteidza Mārtiņu.
Jaunietēm B grupā nepārspēta palika Zelma Bite. Bet otro vietu izcīnīja Arina Cicjura, kas apsteidza Sigitu Bērziņu.
Divnieku konkurencē, kur startēja trīs jaunās ekipāžas, ar rezultātu 6.40sek. ātrākie bija RalfsBērziņš/Andis Andrejonoks.



Neoficiālajā treneru ieskaitē, labākos rezultātus uzrādījuši Ingrīdas Amantovas un Mārtiņa Brempeļa audzēkņi.
Savukārt neoficiālajā novadu ieskaitē, ar kuplāko dalībnieku skaitu, uzvarējis Siguldas novads – 13. sportisti. Stopiņu novadu pārstāvēja 10., bet Ropažu un Saulkrastu novadu pa 8. dalībniekiem.



Jau decembra sākumā jaunie kamaniņu braucēji uzsāks cīņu par BJKSS kausu, kas risināsies divos posmos.


 

2013.11.06. 9604
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK