LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Gints Bērziņš iekļūst Latvijas Olimpiskās komitejas programmas "Olimpiskais drafts" finālā

Latvijas Olimpiskā komiteja izveidoja jaunu sportistu atbalsta programmu "Olimpiskais drafts", kuras mērķis ir identificēt un atbalstīt individuālo Olimpisko sporta veidu jaunos, talantīgos atlētus vecumā no 16 līdz 20 gadiem, motivējot sasniegumiem pārejas periodā uz pieaugušo sportu.


Latvijas Olimpiskā komiteja saņēma 81 pieteikumu, starp kuriem arī divus pieteikumus no Latvijas Kamaniņu sporta federācijas, konkursā izvirzot Sigitu Bērziņu un Gintu Bērziņu.


Starp sešiem finālistiem arī Latvijas Kamaniņu sporta izlases jaunais talants Gints Bērziņš, kura kontā jau šobrīd ir Olimpiskā zelta medaļa - no 2020. gada Jaunatnes ziemas Olimpiskajām spēlēm. Kā arī Gints aizvadītajā sezonā pierādīja to, ka spēj konkurēt ar pasaules vadošajiem kamaniņu braucējiem, startējot pieaugušo konkurencē Pasaules kausa posmos. 


Par finansiālā atbalsta lielumu Gints Bērziņš 30. martā žūrijas balsojumā cīnīsies ar distanču slēpotāju Patrīciju Eiduku, ziemeļu divcīņnieku Markusu Vinogradovu, pudmales volejbolistu tandēmu - Aneti Namiķi un Varvaru Brailko, bokseri Ņikitu Gorbunovu un tenisistu Kārli Ozoliņu.


Kļūstot par programmas finālistiem, jaunie sporta talanti var cīnīties par trīs finansu atbalstiem 25 000 euro apmērā katram un par trīs finansu atbalstiem 5000 euro apmērā katram gadā. Atbalsts tiek piešķirts treniņu darba nodrošināšanai un dalībai sacensībās. Līgumi ar LOK tiek slēgti uz 2021. gadu, kas tiek pagarināts uz 2022. gadu, ja ir partneru un privāto uzņēmēju finansējums šim mērķim.


Šī programma tiek finansēta tikai no piesaistīto sadarbības partneru līdzekļiem, un valsts budžeta līdzekļi tai netiek tērēti. Projekta partneri ir akciju sabiedrība “Latvijas Valsts Meži”, akciju sabiedrība “LNK Industries” un kompānija “Amber Beverage Group”.


 


Informācijas avots: Latvijas Olimpiskā komiteja


 



Gints Bērziņš iekļūst Latvijas Olimpiskās komitejas programmas "Olimpiskais drafts"  finālā
2021.03.17. 3071
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK