LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Pirmais Nāciju kauss olimpiskajā sezonā, noskaidrots Latvijas komandas pamatsastāvs

Piektdien, 19. novembrī, tiks aizvadīts 2021./22. gada sezonas pirmais Nāciju kauss jeb kvalifikācijas sacensības Eberspacher pasaules kausa pirmajam posmam, kas norisināsies olimpiskajā trasē Pekinā. Par vietu pamatsacensībās cīnīsies četri Latvijas sportisti: Elīza Tīruma, Sigita Bērziņa, Riks Kristens Rozītis un Kristers Aparjods. Savukārt Ulla Zirne Nāciju kausā piedalīsies bez iespējas kvalificēties pamatsacensībām. Pārējie sportisti ir izcīnījuši vietu stiprāko grupā pēc iegūtajiem punktiem pēdējos trijos Eberspacher pasaules kausa posmos.


Eberspacher pirmajam pasaules kausa posmam startēt pieteikušies 170 kamaniņu braucēji no 27 valstīm: 57 sievietes, 53 vīrieši un 30 divvietīgās ekipāžas.


17. novembrī Latvijas izlase aizvadīja trešo kontroltreniņu šīs sezonas ietvaros. Kā jau iepriekš ziņots, pirmais bija Siguldā, bet pārējie divi – Pekinā. Pēc šiem diviem kontroltreniņiem tika sadalīti iekšējās kvalifikācijas punkti par ceļa zīmi uz XXIV Ziemas olimpiskajām spēlēm Pekinā.


Vīru konkurencē vislabāko rezultātu uzrādīja Kristers Aparjods, kurš abos kontroltreniņos ieņēma pirmo pozīciju. Otrajā un trešajā vietā, samainoties pozīcijām abos kontroltreniņos, Artūrs Dārznieks un Gints Bērziņš. Savukārt ceturtais – Riks Kristens Rozītis.


Dāmu konkurencē cīņa norisinājās ne tikai par punktiem, lai iegūtu vietu uz olimpiskajām spēlēm, bet arī par vietu komandas sastāvā. “Tāpat kā vīriem, tā arī meitenēm bija trešais kontroltreniņš, bet meitenēm tas uzlika vēl lielāku papildus spriedzi, jo ne tikai tika piešķirti punkti par vietas iegūšanu uz olimpiskajām spēlēm, bet arī tika izcīnītas vietas komandas sastāvā uz Eberspacher pirmajiem diviem pasaules kausa posmiem. Mēs, protams, gribētu, lai startē visas piecas sportistes, kas ir Latvijas izlasē, bet diemžēl kvotas pasaules kausā ir tikai četras. Tāpēc pēc treneru izstrādātajiem iekšējās kvalifikācijas kritērijiem, kurus federācija apstiprināja, noskaidrojās, ka meitenes, kuras startēs pasaules kausā, ir Kendija Aparjode, Sigita Bērziņa, Elīna Ieva Vītola un Elīza Tīruma. Ulla Zirne palika aiz strīpas, kas nozīmē to, ka viņa varēs startēt tikai Nāciju kausos,” stāsta Kristaps Mauriņš.


Latvijas izlases menedžeris Kristaps Mauriņš skaidro, ka pēc Eberspacher otrā pasaules kausa posma Sočos treneri izvērtēs meiteņu pamatsastāva rezultātus un U. Zirnes Nāciju kausa rezultātus. Tas nozīmē, ka komandas pamatsastāvā ir iespējama rotācija uz Eberspacher trešo pasaules kausa posmu, kas norisināsies Krievijas ledus trasē.


12. novembrī tika ziņots, ka, piedzīvojot kritienu, Mārtiņš Bots lauza kājas īkšķi. Līdz ar to sākotnēji šķita, ka dalība Eberspacher pirmajā pasaules kausa posmā divniekam nebūs iespējama.


“Ar vēsāku prātu mēs sākām analizēt un sapratām, ka divnieks Bots/Plūme nemaz olimpiskajā trasē nebija aizvadījuši tik daudz braucienu kā pēc Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas olimpiskās kvalifikācijas prasībām ir nepieciešams. Proti, viņiem pietrūka viens brauciens, tāpēc mums nekas neatlika, kā dabūt Mārtiņu atpakaļ kamanās. Tas, protams, ir viņa paša un treneru lēmums, kā arī tika saņemts akcepts no Latvijas Olimpiskās vienības ārstes Zanes Krūzes. Vienkārši mums nebija atpakaļceļa – bija jābrauc pa trasi. Mēs ar Mārtiņu vēl otreiz bijām slimnīcā un sarunājām ar ārstiem, lai viņam uzliek pēc iespējas mazāku ģipsi, lai viņš var dabūt kāju lielākā izmēra kalipsī. No ārpuses Sandris Bērziņš ar Ināru Kivlenieku no sveķiem un stikla šķiedras izveidoja vēl papildus aizsardzību, lai pirksts ir stabils un drošībā pie iespējamiem kritieniem. Tā Bots/Plūme aizvadīja pirmo treniņu, kas bija ļoti pozitīvs, viņi nebija braukuši četras dienas pa trasi, bet to īsti manīt nevarēja. Tāpēc tagad doma ir tāda, ka ir jāvāc punkti starptautiskajai kvalifikācijai uz Ziemas olimpiskajām spēlēm. Mārtiņš ar Robertu ir cīnītāji un pagaidām izskatās, ka viņi startēs arī pirmajā pasaules kausa posmā,” skaidro Mauriņš.


Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem Eberspacher Pasaules kausa pirmajā posmā, kas norisināsies no 19. līdz 21. novembrim XXIV Ziemas olimpisko spēļu trasē Pekinā, Ķīnā, seko līdzi tiešraidē Sportacentrs.com TV un interneta portālā Sportacentrs.com.


Sestdiena, 20. novembris


10.30 Pirmais brauciens – Divvietīgās ekipāžas
12.00 Otrais brauciens – Divvietīgās ekipāžas
13.25 Pirmais brauciens – Vīri
15.05 Otrais brauciens – Vīri


Svētdiena, 21. novembris


11.55 Pirmais brauciens – Sievietes
13.25 Otrais brauciens – Sievietes
15.25 Komandu stafete


 

2021.11.18. 2483
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK