LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Junioru un jauniešu izlase trešajā pasaules kausā izcīna četras medaļas

10. un 11. decembrī Latvijas Junioru un jauniešu izlase startēja trešajā Junioru un jauniešu pasaules kausā, kas norisinājās Austrijas pilsētā Insbrukā.


Pirmajā sacensību dienā par godalgām cīnijās “Jaunieši A”, “Jaunietes A”, “Junioru” divvietīgās ekipāžas, “Jaunieši A” divvietīgās ekipāžas, kā arī “Junioru” sieviešu un “Sieviešu” dueti.
Starp 22 “Jaunietēm A” startēja arī divas latvietes: Selīna Zvilna un Agnija Bogdanova.


Pirmajā braucienā Agnija Bogdanova uzrādīja labāko startu, bet finišēja ar 14. ātrāko laiku. Otrajā braucienā Bogdanovai atkal absolūti labākais starta laiks un finišā 13. rezultāts, kas divu braucienu summā sportistei ļāva ierindoties 15. vietā.


Savukārt Selīna Zvilna pirmajā braucienā spēja uzrādīt otro ātrāko starta laiku, trases turpinājumā izvirzoties vadībā, taču tieši pirms sportiste spēja ar labāko laiku sasniegt finiša līniju, kļūdījās un piedzīvoja kritienu.


“Jaunieši A” konkurencē Raimondam Baltgalvim izcīnīta 16. vieta. Aleksim Siņiļņikovam pirmajā braucienā 15. labākais rezultāts, bet otrajā braucienā sportists piedzīvoja kritienu.


“Jaunieši A” divvietīgo ekipāžu konkurencē Raimonds Baltgalvis/Krišjānis Brūns pirmajā braucienā uzrādīja ceturto labāko laiku, bet otrajā braucienā ierindojās piektajā vietā, kas divu braucienu summā Latvijas duetam garantēja vietu tūlīt aiz goda pjedestāla.


“Junioru” divvietīgā ekipāža Eduards Ševics-Mikelševics/Lūkass Krasts pirmajā braucienā izrāvā ceturto labāko laiku, bet trasi līdz pat finišam turpināja ar labāko rezultātu katrā laika atskaites punktā. Otrajā braucienā sportistiem labākais starta laiks, bet finišā otrais rezultāts, kas divu braucienu summā junioriem garantēja sudraba godalgu.


Sieviešu duetu konkurencē sudraba godalgu izcīnīja Anda Upīte/Sanija Ozoliņa, pirmo braucienu veicot ar labāko laiku, bet otrajā braucienā ierindojoties trešajā vietā. Sieviešu konkurencē juniorēm Viktorijai Ziediņai/Selīnai Elizabetei Zvilnai izcīnīta ceturtā vieta. Savukārt Martai Robežniecei/Kitijai Bogdanovai diskvalifikācija par atskrūvējušos slieci.


Savukārt “Junioru” sieviešu divvietīgo ekipāžu konkurencē Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna abos braucienos uzrādīja trešo finiša laiku, kas divu braucienu summā sportistēm garantē bronzas godalgu.


Otrajā sacensību dienā uz starta devās un par godalgām cīnījās “Juniores” un “Juniori”, kā arī norisinājās komandu stafete.


“Junioru” vīriešu konkurencē Kaspars Rinks pirmajā braucienā uzrādīja ceturto labāko startu, bet finišā piekto ātrāko rezultātu. Savukārt otrajā braucienā Rinkam ceturtais starta laiks un trases turpinājumā sportists uzlaboja savu rezultātu, bet, kļūdoties pirms finiša, sportists finišē 18. vietā, kas divu braucienu summā ļauj ierindoties 14. vietā.


“Junioru” sieviešu konkurencē Zane Kaluma divu braucienu summā izcīnīja sesto vietu, bet Frančeska Bona ierindojās 13. pozīcijā.


Komandu stafetē Latvijas komanda izcīnīja bronzas godalgu.


Junioru un jauniešu izlases galvenais treneris Zinti Šaicāns: “Latvijas Junioru un jauniešu izlasei sezona iesākās ļoti veiksmīgi. Francijā pirmajā un otrajā pasaules kausā izlase izcīnījas deviņas medaļas. Darbs, kas tika iegulīts sagatavošanās periodā, liecina, ka viss ir darīts pareizi. Taču jāsaka, ka pirmās sacensības veicināja lielas pārdomas par korekcijām pie darba, kas ir jāiegulda, gatavojoties nākamajai sezonai. Jāpiebilst, ka sacensību periodu juniori un jaunieši atsāka pēc pusotra gada pārtraukuma. Esmu ļoti gandarīts, ka sportisti psiholoģiski tika galā ar sevi, jo fiziski bijām gatavi! Ļoti lielu uzsvaru gatavošanās periodā mēs veltījām tieši starta ieskrējiena tehnikas pilnveidošanai.”


Komentējot par sportistu sniegumu Austrijas ledus trasē, Z. Šaicāns stāsta: “Runājot par pasaules kausu Austrijā, man ir divejādas sajūtas. No vienas puses, esam izcīnījuši medaļas un ieguvuši lielu pieredzi, bet, no otras puses, kaut kas pietrūka, tāda nepabeigtības sajūta. Lai sportisti šīs sacensības aizvadītu ar vēl lielāku pārliecību, pietrūka nometne pirms sezonas šajā trasē. Pirmajos treniņos bija novērojams, ka citu valstu sportisti daudz drošāk un pareizāk veica trases līnijas. Aprunājoties ar vadošo valstu treneriem, uzzināju, ka viņiem ir bijusi treniņnometne pirms sezonas, kas bija pamanāms sportistu sniegumā.”


“Neaptveramu ieguldījumu savā profesionālajā pilnveidē esmu ieguvis no Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases – jaunas idejas un citādāku redzējumu par kamaiņu sportu kopumā. Kā zināms, sezonu iesāku ar Nacionālo izlasi Ķīnā un tikai pēc tam pievienojos savai izlasei Eiropā. Sezona ir tikai tās sākumā, galvenās sacensības ir vēl priekšā, cītigi gatavojamies. Treneru kolektīvs dara visu , lai sportisti varētu sevi pierādīt Eiropas un Pasules čempionātos,” stāsta izlases galvenais treneris.


Nākamajā nedēļas nogalē, 18. un 19. decembrī Junioru un jauniešu kamaniņu sporta izlase startēs ceturtajā pasaules kausā, kas norisināsies Vācijas pilsētā Oberhofā.

2021.12.11. 2784
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK