LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

E. Tīruma sasniedz otro labāko rezultātu ZOS pēc Latvijas neatkarības atgūšanas

Otrdien, 8. februārī tika aizvadīta XXIV Ziemas olimpisko spēļu izšķirošā diena kamaniņu sportā sievietēm. Labākā no latvietēm Elīza Tīruma, kurai XXIV Ziemas olimpiskajās spēlēs izcīnīta astotā vieta, kas vēsturiski pēc Latvijas neatkatības atjaunošanas ir otrais labākais rezultāts. Labākais rezultāts sieviešu kamaniņu sportā Olimpiskajās spēlēs pēc Latvijas valsts netkarības atgūšanas pieder Annai Orlovai, kura 2006. gada Turīnas Ziemas olimpiskajās spēlēs izcīnīja septīto vietu.


Trešajā braucienā Elīza Tīruma veica labu braucienu bez redzamām kļūdām, finišējot ar 11. labāko laiku – 58.865 sekundes, kas triju braucienu summā sportistei ļāva ierindoties septītajā pozīcijā.


Kendija Aparjode veica savu labāko sacensību braucienu – 58.928 sekundes, bet trešajā braucienā tas bija vien 15. labākais rezultāts, kas sportistei triju braucienu summā ļāva ierindoties 11. vietā.


Trīs pozīcijas aiz komandas biedrenes, 14. vietā – Elīna Ieva Vītola.
Līdere pēc pirmajiem trīs braucieniem – vāciete Natālija Gaizenbergere, kura laboja trases rekordu, finišējot 58.226 sekundēs. Otrajā pozīcijā jaunākā no vācietēm Anna Bereitere. Savukārt trešajā vietā krieviete Tatjana Ivanova.


Izšķirošajā braucienā Elīza Tīruma labi zīmēja trases līnijas, kas finišā rezultējās ar latvietes labāko braucienu – 58.771 sekunde. Savās noslēdzošajās Olimpiskajās spēlēs Tīruma izcīnīja augsto astoto vietu, kas ir otrais labākais rezultāts ZOS kamaniņu sporta sacensībās sieveitēm pēc Latvijas valsts neatkarības atgūšanas.


Kendija Aparjode sacensību izšķirošo braucienu veica labi, finišējot ar 12. labāko laiku, un četru braucienu summā izcīnīja 11. vietu.


Gaužām neizdevies ceturtais brauciens bija Elīnai Ievai Vītolai, kura jau trases augšdaļā pieļāva rupju kļūdu. Tāpat arī trases lejas daļā Vītola nespēja precīzi izbraukt trases līnijas, kas četru braucienu summā latvietei savā Olimpiskajā debijā ļāva izcīnīt 18. vietu.


Olimpiskā čempione – vāciete Natālija Gaizenbergere, kurai šī ir jau trešā zelta medaļa pēc kārtas ZOS sieviešu individuālajās sacensībās. Tāpat lielski sasniegums jaunākajai Vācijas sportistei – Annai Bereiterei, kura savā olimpiskajā debijā izcīnīja sudraba godalgu. Savukārt krieviete Tatjana Ivanova pēc lauztas pēdas sezonas sākumā spēja ne vien kvalificēties Olimpiskajām spēlēm, bet arī izcīnīt olimpisko bronzu.


Kristaps Mauriņš: “Par Elīnu runājot, skaidrs, ka debija Olimpiskajās spēlēs nesanāca tāda, kā viņa pati vēlējās – 18. vieta. Viņa noteikti bija spējīgāka sasniegt augstāku rezultātu. Vismaz sportiste ieguva pieredzi un nākotnē būs vēl lielāka motivācija trenēties, lai nākamājās Ziemas olimpiskajās spēlēs būtu viena no pretendentēm uz augstvērtīgām vietām. Kendijai 11. vieta, protams, braucienos bija kļūdas. Bet, ja skatās no cita rakursa, tad pirms trīsarpus nedeļām nezinājām, vai ārsti viņai vispār atļaus startēt. Tomēr 11. vieta pie situācijas, kad viņai nācās izlaist piecas sacensību nedēļas un visus treniņus trasē, ir laba. Varēja redzēt, ka viņai pietrūka būt apritē un braukt pa trasi. Braukšanas sajūta pa to laiku bija pazudusi, un līdz Olimpiskajām spēlēm bija astoņi braucieni Sanktmoricā, kas, protams, bija par maz. Kopumā Kendijai pie šīs situācijas ir pieņemams rezultāts. Cīnījas līdz galam. Elīza, protams, pieļāva kļūdas, bet kopsummā izcīnīta astotā vieta. Viņas labākais rezultāts Olimpiskajās spēlēs un otrs labākais pēc Latvijas neatkarības atgūšanas sievietēm. Es domāju, ka Elīza var būt apmierināta ar savu rezultātu. Tagad viņai ir jāgatavojas komandu stafetei un jānobrauc vēl viens labs brauciens, lai ir gandarījuma sajūta par paveikto un lai ar pozitīvām emocijām varam doties mājās.


Trešdien, 9. februārī uz starta dosies un par augstākā kaluma medaļām cīnīsies Latvijas divvietīgās ekipāžas. Atšķirībā no sieviešu un vīriešu startiem, duetu Olimpisko spēļu medaļnieki tiks noskaidroti pēc diviem sacensību braucieniem.


Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases divvietīgo ekipāžu startiem seko līdzi tiešraidē Latvijas Televīzijas septītajā kanālā (LTV7).


Trešdiena, 9. februāris


14.15 1. brauciens divvietīgajām ekipāžām
15.40 2. brauciens divvietīgajām ekipāžām

XXIV Ziemas olimpisko spēļu sieviešu vienvietīgo kamanu rezultāti
V
Sportiste
Valsts
Laiks
1.
Natālija Gaizenbergere  
Vācija  
3:53.454  
2.
Anna Bereitere  
Vācija  
+0.493  
3.
Tatjana Ivanova  
Krievija  
+1.053  
8.
Elīza Tīruma  
Latvija  
+1.987  
11.
Kendija Aparjode  
Latvija  
+2.685  
18.
Elīna Ieva Vītola  
Latvija  
+4.697  


E. Tīruma sasniedz otro labāko rezultātu ZOS pēc Latvijas neatkarības atgūšanas
E. Tīruma sasniedz otro labāko rezultātu ZOS pēc Latvijas neatkarības atgūšanas
E. Tīruma sasniedz otro labāko rezultātu ZOS pēc Latvijas neatkarības atgūšanas
E. Tīruma sasniedz otro labāko rezultātu ZOS pēc Latvijas neatkarības atgūšanas
2022.02.08. 2114
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK