LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Latvijas Kamaniņu sporta federācija nosoda Krievijas uzsākto karu Ukrainā, kā arī neatbalsta Krievijas sportistu un pārstāvju iekļaušanu sacensību apritē

Ar šo Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) informē Latvijas sabiedrību par to, ka 2022. gada 8. aprīļa Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) ārkārtas kongresā, kurā tika izskatīti jautājumi par Krievijas amatpersonu atstādināšanu no ieņemtajiem amatiem organizācijā un Krievijas Kamaniņu sporta federācijas izslēgšanu no FIL, Latvijas Kamaniņu sporta federācija balsoja par Krievijas amatpersonu atstādināšanu no ieņemtajiem amatiem, kā arī Krievijas Kamaniņu sporta federācijas izslēgšanu no FIL un krievu sportistu aizliegumu piedalīties kamaniņu sporta sacensībās.


Kā jau esam iepriekš minējuši, Latvijas Kamaniņu sporta federācija nosoda Krievijas un Baltkrievijas vērsto agresiju pret Ukrainu. Krievijas Federācijas militārais iebrukums Ukrainā, kurā iesaistīta ir arī Baltkrievijas Republika, ir ne tikai atklāta un brutāla vēršanās pret Ukrainas valsts suverenitāti, bet arī pret demokrātiskas sabiedrības pamatvērtībām un principiem.


2022. gada 2. martā LKSF nosūtīja FIL oficiālu vēstuli, kurā pauda savu nostāju un nosodījumu pret Krievijas uzsāko karu Ukrainā, kā arī norādīja to, ka Krievijas Kamaniņu sporta federācija ir jāizslēdz no FIL un jāaizliedz Krievijas kamaniņu braucējiem piedalīties kamaniņu sporta sacensībās. Savukārt visi Krievijas Federācijas pārstāvji jāatstādina no ieņemtajiem amatiem FIL.


Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta federācijas atlēti nepiedalīsies sacīkstēs, kurās piedalīsies Krievijas Federācijas sportisti vai tās pārstāvji. Kā arī LKSF neļaus piedalīties Krievijas Kamaniņu sporta federācijas sportistiem un pārstāvjiem Latvijā rīkotajās sacensībās.


Līdz šim Latvijas Kamaniņu sporta federācija savās iespēju robežās ir palīdzējusi Ukrainai. Sadarbībā ar Biedrību “ Tavi draugi” ar LKSF transportlīdzekļiem esam piedalījušies divos braucienos uz Polijas-Ukrainas robežu. Abos braucienos Ukrainai tika nogādāta humānā palīdzība, kā arī no Ukrainas uz Latviju atgādāti kara bēgļi. Latvijas Nacionālas kamaniņu sporta izlases atlēti, izmantojot Olimpisko spēļu laikā iegūtos 500 dolāru vērtos “Airbnb” kuponus, veica ziedojumus, lai palīdzētu ukraiņiem. Kā arī aicināja palīdzēt Ukrainai arī citus pasaules sportistus. Sadarbībā ar FIL un Ukrainas kamaniņu sporta federāciju esam ziedojuši finansiālus līdzekļus cīņā par Ukrainas neatkarības nosargāšanu. Sadarbībā ar Murjāņu Sporta ģimnāziju LKSF ir uzrunājusi un piedāvājusi dzīves vietu un treniņu iespējas Ukrainas kamaniņu braucējiem Murjāņu Sporta ģimnāzijā.


Kā arī, solidarizējoties ar Ukrainu, LKSF 30. aprīlī plkst. 14.00 t/c “Akrapole”, sporta bārā “O’Learys” rīkos labdarības izsoli “Atbalsts Ukrainai”, kur visi iegūtie līdzekļi tiks ziedoti, lai palīdzētu grūtībā nonākušajiem ukraiņiem.

2022.04.11. 2210
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK