LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Latvijas izlase dodas uz treniņnometni Altenbergā

Sestdien, 22. oktobrī Latvijas Nacionālā kamaniņu sporta izlase dosies uz otro treniņnometni, kas norisināsies Vācijas pilsētā, Altenbergā. Sākotnēji pirms Altenbergas bija paredzēta treniņnometne Oberhofas ledus trasē, kur janvāra izskaņā norisināsies 51. FIL Pasaules čempionāts, bet nometne tika atcelta trases bojājumu labošanas dēļ.

Nometne Altenbergas ledus trasē norisināsies no 24. līdz 27. oktobrim. Kopā plānots aizvadīt septiņus treniņus trasē.

Latvijas Kamaniņu sporta federācijas ģenerālsekretārs Kristaps Mauriņš: “Oberhofas nometne, protams, būtu svarīgāka un nepieciešamāka, jo tur norisināsies Pasaules čempionāts. Trases bojājumu dēļ ledus saldēšana notiks mēnesi vēlāk, bet cenšamies sarunāt treniņus novembra beigās, pirms Pasaules kausa posma, jo nometne šajā trasē mums tika akceptēta un apsolīta. Tāpēc mēs ļoti ceram, ka mums to izdosies realizēt pirms sezonas sākuma. Bet nometne Altenbergā jebkurā gadījumā notiks, tā ir arī pagarināta par vienu dienu. Lai arī tā nav Pasaules čempionāta trase, tāpat ir svarīgi izbraukāt maksimāli daudz trases pirms sezonas, lai iegūtu pēc iespējas labāku braukšanas sajūtu un iegūtu lielāku braukšanas pieredzi. Nometnes ārpus Latvijas ir svarīgas arī tāpēc, lai nerastos rutīna, braukājot tikai pa Siguldas trasi. Ceram, ka Altenbergā būs labi laikapstākļi un labas kvalitātes ledus, lai varētu pēc iespējas labāk apgūt trasi un pārbaudīt jauno tehniku.

Latvijas Nacionālā kamaniņu sporta izlase uz Altenbergas treniņnometni dosies pilnā sastāvā: Gints Bērziņš, Kristers Aparjods, Elīna Ieva Vītola, Kendija Aparjode, Sigita Bērziņa, trīs divvietīgās ekipāžas – Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, Anda Upīte/Sanija Ozoliņa –, kā arī juniore Frančeska Bona.

2022.10.20. 1126
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK