LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

2023. gads iesāksies ar Eberspacher Pasaules kausa ceturto posmu Siguldā

2023. gads starpautiskajā kamaniņu sporta sabiedrībā iesāksies ar Eberspacher Pasaules kausa ceturto posmu, kas norisināsies Siguldā, Latvijā.

Pēc atgriešanās no Ziemeļamerikas un pelnītām Ziemassvētku brīvdienām pasaules labākie kamaniņu braucēji jauno gadu iesāks ar Eberspacher Pasaules kausa ceturto posmu un Komandu stafeti sadarbībā ar BMW, kas norisināsies no 6. līdz 8. janvārim.

Eberspacher Pasaules kausa ceturtajā posmā startēt pieteikušies 134 sportisti no 19 valstīm – 36 sievietes, 36 vīrieši, deviņas sieviešu divvietīgās ekipāžas, kā arī 22 vīriešu divvietīgās ekipāžas.

Latviju sacensībās pārstāvēs vienpadsmit sportisti: Gints Bērziņš, Kristers Aparjods, Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa, Kendija Aparjode, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, kā arī Anda Upīte/Sanija Ozoliņa.

Piektdien, 6. janvārī, kā ierasts, norisināsies Nāciju kauss jeb kvalifikācijas sacensības, kurās piedalīsies arī trīs Latvijas sportistes: Elīna Ieva Vīola, Sigita Bērziņa un Kendija Aparjode.

Pārējie sportisti pēc izcīnītajiem punktiem pēdējos trijos Pasaules kausa posmos ir izcīnījuši vietu stiprāko grupā.

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases menedžeris un treneris Daniels Fogelis: “Gatavojoties ceturtajam Pasaules kausa posmam, esam aizvadījuši vairākus treniņus Siguldas trasē, slīpējot nianses un atgūstot mājas trases sajūtas. Kā arī esam piedalījušies Latvijas kausa sacensībās, pēc kurām varam spriest, ka ar ātrumu trasē mums viss ir kārtībā, vajag tikai veikt savus braucienus, tad rezultāti būs! Gatavojoties Pasaules kausam Siguldā, mēs fizisko formu uzturam Siguldas sporta centrā, labos treniņu apstākļos, kas sezonas laikā bieži ir retums. Šodien atsāksies trases treniņi, bet jau sestdien starts pirmajai pasaules kausa nedēļas nogalei Siguldā. Šajā nedēļa vēl veiksim pāris tehnikas testus, lai jau nākamajā nedēļas nogalē uz Eiropas čempionātu Siguldā būtu gatavi par visiem 100% . Mērķi, startējot mājas trasē, mums ir tikai un vienīgi augstākie, galvanais ir veikt divus stabilus braucienus un rezultāts būs!"

Šajā nedēļas nogalē, 7. un 8. janvarī trasē norisināsies ne vien sacensības, bet būs iespēja arī jautri pavadīt laiku DJ Egona Reitera pavadībā, kā arī baudīt grupas “Dzelzs vilks” priekšnesumu. Siguldas trasē ir gaidīti visi kamaniņu sporta līdzjutēji, lai klātienē atbalstītu Latvijas Nacionālo kamaniņu sporta izlasi. Ieeja pasākumā bez maksas.

             Paldies sacensību atbalstītājiem: Eberspacher, Hargassner, BMW, Engelbert Strauss, Pata un Siguldas novada pašvaldība!

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem seko līdzi klātienē vai tiešraidē kanālā TV6, portālā “tv3.lv” un nākamās paaudzes televīzijā Go3.

Sestdiena, 7. janvāris

10:10 - 1. brauciens SIEVIETES

11:35 - 2. brauciens SIEVIETES

13:00 - 1. brauciens VĪRIEŠU DIVVIETĪGĀS EKIPĀŽAS

13:45 - 1. brauciens SIEVIEŠU DIVVIETĪGĀS EKIPĀŽAS

14:30 - 2. brauciens VĪRIEŠU DIVVIETĪGĀS EKIPĀŽAS

15:15 - 2. brauciens SIEVIEŠU DIVVIETĪGĀS EKIPĀŽAS

Svētdiena, 8. janvāris

10:00 - 1. brauciens VĪRIEŠI

11:25 - 2. brauciens VĪRIEŠI

13:20 - Komandu stafete sadarbībā ar BMW

2023.01.04. 1502
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK