LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Aparjods divas reizes lauž trases rekordu un izcīna zeltu

Svētdien, 8. janvārī Eberspacher Pasaules kausa otrā sacensību diena iesākās ar vīriešu startiem, kur Latviju pārstāvēja divi sportisti: Gints Bērziņš un Kristers Aparjods. 30 sportistu lielā konkurencē latvieši ierindojās labāko TOP 7. 

Pirmajā braucienā  ar 20. starta numuru trasē devās Kristers Aparjods, kurš veica lielisku braucienu un uzstādīja jaunu trases rekordu – 47.615 sekundes, pārliecinoši izvirzoties līdera pozīcijā. Savukārt Gintam Bērziņam ne visai veiksmīgi izdevās 14. virāžas izeja, kas lika koriģēt kamanas trajektoriju, pieliekot kājas pie ledus, līdz ar to finišā sportistam izdevās uzrādīt desmito labāko laiku.

Otrajā braucienā Kristers veica vēl vienu lielisku braucienu un par 0.002 sekundēm laboja pirmajā braucienā uzstādīto trases rekordu, izcīnot uzvaru ceturtajā Pasaules kausa posmā. Latvietim piekāpjoties par 0.253 sekundēm, otrajā vietā – vācietis Maks Langenhans (Max Langenhan). Bronzas godalga Itālijas sportistam Dominikam Fišnalleram (Dominik Dischnaller) [+0.267].  

Savukārt Gintam Bērziņam otrajā braucienā sestais labākais finiša laiks un divu braucienu summā izcīnīta septītā vieta [+0.920]. 

Pirmais brauciens ļoti neizdevās un tur arī pazaudēju iespēju pacīnīties par augstāku vietu šajās sacensībās. Otrais brauciens bija labs, bet lejā mazliet pazaudēju laiku. Jāpaskatās atkārtojumā, kā izskatījās brauciens. Noteikti vēlējos izcīnīt augstāku vietu, bet man ir vēl vienas sacensības, kurās es varēšu pierādīt to, ka varu labāk,” pēc finiša komentē Gints Bērziņš.

Eberspacher Pasaules kausa ceturtais posms noslēgsies ar Komandu stafeti sadarbībā ar BMW. Komandu stafetē startēt pieteikušās astoņas komandas: Ķīna, Ukraina, Polija, ASV, Itālija, Austrija, Latvija un Vācija. Latvijas komandu stafetē pārstāvēs Elīna Ieva Vītola, Kristers Aparjods, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme.            

Paldies sacensību atbalstītājiem: Eberspacher, Hargassner, BMW, Engelbert Strauss, Pata un Siguldas novada pašvaldība!

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem seko līdzi klātienē vai tiešraidē kanālā TV6, portālā “tv3.lv” un nākamās paaudzes televīzijā Go3.

 

Svētdiena, 8. janvāris

13.20 Komandu stafete sadarbībā ar BMW

Eberspacher Pasaules kausa ceturtais posms
V
Sportists
Valsts
Laiks
1.
Kristers Aparjods  
Latvija  
1:35.228  
2.
Max Langenhan  
Vācija  
+0.253  
3.
Dominik Fischnaller  
Itālija  
+0.267  
7.
Gints Bērziņš  
Latvija  
+0.920  
2023.01.08. 1073
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK