LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Klāvs Vasks: “Esam veiksmīgi aizvadījuši Eberspacher Pasaules kausa ceturto posmu gan no sportiskā, gan no organizatoriskā viedokļa”

Pirmdien, 9. janvārī uzņēmuma “Tet” biroja telpās, Dzirnavu ielā 105 norisinājās Eberspacher Pasaules kausa un 54. FIL Eiropas čempionāta preses konference. Pasākumā piedalījās Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidents Klāvs Vasks, Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidents Einars Fogelis, “Pata” korporatīvo attiecību un klientu servisa vadītāja Elīna Dobulāne, Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases mehāniķis un treneris Inārs Kivlenieks, kā arī Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases sportisti: Elīna Ieva Vītola, Gints Bērziņš, Mārtiņš Bots un Roberts Plūme.

Preses konferenci atklāja Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta federācijas prezidents Klāvs Vasks: “Esam veiksmīgi aizvadījuši Eberspacher Pasaules kausa ceturto posmu gan no sportiskā, gan no organizatoriskā viedokļa. Paldies Starptautiskajai Kamaniņu sporta federācijai par uzticēšanos un atbalstu, kā arī paldies visiem atbalstītājiem, kas palīdzēja šim pasākumam notikt, īpaši, sacensību atbalstītājam “Pata”. Tāpat arī paldies Siguldas novada pašvaldībai, Izglītības un zinātnes ministrijai un uzņēmumam “Tet” par tehnisko atbalstu un sakaru nodrošināšanu. Kopumā atskatoties uz sacensību rezultātiem, šis būs papildus slogs nākamajai nedēļas nogalei, jo tik labi rezultāti rada potenciālu emocionālo slogu.  Jāsaka, ka atlēti jau ir

Pierādījuši, ka ir pietiekami labi psiholoģiski sagatavoti. Tāpat katrs nobrauca savus labākos braucienus, uzstādot vairākus trases rekordus, kas tik bieži

negadās. Novēlu Latvijas komandai pašus augstākos rezultātus arī šajā nedēļas nogalē, kā arī gaidām tik pat daudz atbalstītāju arī šonedēļ.

Tāpat savu atzinību par paveikto pauda FIL prezidents Einars Fogelis: “Paldies Latvijas Kamaniņu sporta federācijai par uzdrīkstēšanos un uzņemšanos FIL Eberspacher Pasaules kausa posmu un 54. FIL Eiropas čempionātu organizēt Latvijā, kuru, galvenokārt, organizatorisku iemeslu dēļ bijām spiesti pārcelt no Lillehammeres uz Siguldu. Šogad divi organizatori – gan Latvija, gan Vācija, konkrētāk, Vinterberga – ir uzņēmušās dubulto pienākumu rīkot Pasaules kausus. Es tiešām ļoti augstu vērtēju LKSF organizatoru paveikto. Paldies jums! Es zinu, ka virkne problēmu ir ļoti operatīvi atrisinātas ar atbalstītāju palīdzību, protams, arī ar Latvijas valsts atbalstu Nacionālās sporta padomes izskatā. Šie posmi, protams, šajā gadā ir īpaši tāpēc, ka aizvadītajā vasarā Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā tika pieņemts lēmums nākamajā Olimpisko spēļu programmā iekļaut jaunu disciplīnu – sieviešu divvietīgās ekipāžas. Šobrīd diezgan sekmīgi  ir aizvadīti četri posmi. Mēs daudzējādā ziņā kopā ar dalībvalstīm šajā jomā eksperimentējam, lai atrastu optimālos risinājumus. Ļoti daudz darba ir ieguldīts aizvadītajos gados, lai šīs kamanas, kuras sportisti šobrīd lieto, piemērotu sieviešu ekipāžām. Lai šīs kamanas būtu drošākas un vieglāk vadāmas. Mums ceļš vēl ir ejams, un tas varbūt ir arī iemesls, lai šajā gadā, iespējams, tieši Siguldā pēc sezonas beigām rīkotu speciālu treniņnometni visām dalībvalstīm, koncentrējoties tieši sieviešu duetu virzienā, braukšanas un tehnikas pilnveidošanā, lai, gatavojoties 2026. gada Olimpiskajām spēlēm, mēs būtu absolūti droši un gatavi pilnvērtīgi šo disciplīnu pārstāvēt olimpiskajā apritē.

Par to, kāpēc Latvijas lielākais pilna cikla mežu apsaimniekošanas, kokrūpniecības, koksnes loģistikas un kokmateriālu tirzniecības uzņēmums atbalsta kamaniņu sportu, pastāstīja “Pata” korporatīvo attiecību un klientu servisa vadītāja Elīna Dobulāne: ““Pata” grupai patiešām ir ļoti liels prieks atbalstīt kamaniņu sportu. Mūsu kolēģi lūdza pateikt, ka šis pasākums ir vairāk par sportistiem un mēs ticam, ka stiprākie atbalsta stiprākos. Tāpēc mēs vēlam izcilus un tieši tādus pašus startus nākamajā nedēļas nogalē.”

Savukārt, atbildot uz jautājumu par to, vai nākamās nedēļas krietni siltākie laikapstākļi ietekmēs Latvijas tehniku un sagatavošanos Eiropas čempionātam, Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases treneris un mehāniķis Inārs Kivlenieks skaidroja: “Es gribētu teikt, ka mēs esam vairāk gatavi laikapstākļiem, kādi būs šonedē,, nekā mēs bijām gatavi iepriekšējās nogales laikapstākļiem. Siguldā tādos mīnusos mums gatavoties nesanāk pārāk bieži. Es ceru, ka mums būs vēl labāk, ņemot vērā to, ka mēs zinām, kādi laikapstākļi mums būs un kā mums ir jāsagatavo tehnika.”

Nākamajā nedēļas nogalē sacensības Siguldā turpināsies ar Eberspacher Pasaules kausa piekto posmu un Komandu stafeti sadarbībā ar BMW, kā arī 54. FIL Eiropas čempionātu.

Svarīgi ir atzīmēt arī to, ka sestdien, 14. janvārī plkst. 10.00, pirms divvietīgo ekipāžu sacensību sākuma, titulētais Latvijas duets Andris un Juris Šici veiks savu noslēdzošo braucienu uz starptautiskās kamaniņu sporta skatuves.

Tāpat 14. janvārī uzstāsies DJ Maija Rozīte, bet 15. janvārī skatītājus priecēs grupa “Citi zēni”. Ieeja pasākumā bez maksas!

Paldies sacensību atbalstītājiem: Eberspacher, Hargassner, BMW, Engelbert Strauss, Pata un Siguldas novada pašvaldība!

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem seko līdzi klātienē vai tiešraidē kanālā TV6, portālā “tv3.lv” un nākamās paaudzes televīzijā Go3.

Sestdiena, 14. janvāris

10.00 1. brauciens VĪRIEŠU divvietīgās ekipāžas

10.45 1. brauciens SIEVIEŠU divvietīgās ekipāžas

11.30 2. brauciens VĪRIEŠU divvietīgās ekipāžas

12.15 2. braucines SIEVIEŠU divvietīgās ekipāžas

13.10 1. brauciens VĪRIEŠI

14.35 2. brauciens VĪRIEŠI

Svētdiena, 15. janvāris

10.15 1. brauciens SIEVIETES

11.45 2. brauciens SIEVIETES

13.45 Komandu stafete sadarbībā ar BMW

 

 

 

2023.01.09. 1140
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK