LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Aparjods 51. FIL Pasaules čempionātā piektais. Bērziņam U-23 bronza

Svētdien, 29. janvārī 51. FIL Pasaules čempionāta trešā un noslēdzošā sacensību diena iesākās ar vīriešu sacensībām, kurās 31 sportistu lielā konkurencē par godalgām cīnījās arī trīs latvieši: Gints Bērziņš, Kristers Aparjos un juniors Kaspars Rinks.

Pirmajā braucienā pirmais no latviešiem ar otro starta numuru trasē devās juniors Kaspars Rinks, kurš, sasniedzot 119.0 km/h, finišēja 17. pozīcijā. Gints Bērziņš trasē devās ar 18. kārtas numuru un finišā uzrādīja 11. labāko rezultātu. Tūlīt aiz komandas biedra kā 19. startēja Kristers Aparjods, kurš trases lejas daļā pieļāva nelielas kļūdas un finišā uzrādīja sesto labāko laiku.

Otrajā braucienā startēja visi trīs Latvijas sportisti. Kā pirmais trasē devās Kaspars Rinks, kurš braucienu iesāka daudzsološi, bet trases vidusdaļā piedzīvoja kritienu un finišu nesasniedza. Gintam Bērziņam otrajā braucienā otrais labākais starta laiks un finišā sestais laiks, kas divu braucienu summā latvietim ļāva pakāpties par divām pozīcijām un izcīnīt devīto vietu [+0.572]. Kristeram Aparjodam trešais labākais starta un finiša laiks, bet divu braucienu summā izcīnīta augsā piektā vieta [+0.294].

51. FIL Pasaules čempionāta uzvarētājs austrietis Jonas Millers (Jonas Mueller) [1:25.478]. Sudraba godalga vācietim Maksam Langenhanam (Max Langenhan) [+0.104]. Savukārt bronzas godalgu svinēja Austrijas sportists Dāvids Gleišers (David Gleirscher) [+0.121].

Desmitajā FIL U-23 Pasaules čempionātā bronzas godalgu izcīnīja

 

Gits Bērziņš, kurš uzvarētājam vācietim Timonam Grancagnolo (Timon Grancagnolo) piekāpās par  0.083 sekundēm. Savukārt sudraba medaļas ieguvējam vācietim Dāvidam Noisleram (David Noessler) Bērziņš piekāpās vien par 0.020 sekundēm.

51. FIL Pasaules čempionāts noslēgsies ar komandu stafeti, kurā Latviju pārstāvēs Kendija Aparjode, Kristers Aparjos un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme.

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem seko līdzi tiešraidē kanālā TV6, portālā “tv3.lv” un nākamās paaudzes televīzijā Go3.

 

 

Svētdiena, 29. janvāris

14.40 -  Komandu stafete

 

2023.01.29. 693
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK