LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Latvieši gatavi sestajam Eberspacher Pasaules kausa posmam Altenbergā, Vācijā

Šajā nedēļas nogalē, 4. un 5. februārī Eberspacher Pasaules kauss turpināsies ar sesto posmu, kas norisināsies Vācijas ledus trasē, Altenbergā.

Altenbergā startēt pieteikušies 144 sportisti no 20 valstīm – 41 sieviete, 33 vīrieši, 14 sieviešu divvietīgas ekipāžas un 21 vīriešu divvietīgā ekipāža. Starp sportistiem arī 15 Latvijas atlēti: Kristers Aparjods, Gints Bērziņš, Kaspars Rinks, Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa, Kendija Aparjode, Frančeska Bona, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, Anda Upīte/ Sanija Ozoliņa, kā arī juniores Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna.

Kā katru sezonu sportisti cīnās arī par kristāla globusiem Eberspacher Pasaules kausu kopvērtējumā. Pēc pieciem posmiem Pasaules kausu kopvērtējumā labākā no latvietēm Elīna Ieva Vītola, kura ar  izcīnītiem 250 punktiem ierindojas piektajā vietā. Vīriešu konkurencē trešajā vietā ar 311 punktiem – Kristers Aparjods. Andai Upītei/Sanijai Ozoliņai, izlaižot divus Ziemeļamerikas posmus, piektā vieta un 245 punkti. Savukārt Bots/Plūme ar 331 punktu ierindojas ceturtajā pozīcijā, no trešās vietas atpaliekot vien par deviņiem punktiem.  

Piektdien, 3. februārī, kā ierasts, norisināsies Nāciju kauss jeb kvalifikācijas sacensības Eberspacher Pasaules kausa sestajam posmam, kurā piedalīsies arī juniori: Frančeska Bona, Kaspars Rinks un Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna.

Pasaules čempionātu vērtēju ar lielu pluss zīmi. Protams, ekspektācijas mums kā komandai bija augstas, jo esam pieraduši regulāri cīnīties par medaļām, bet šajā Pasaules čempionātā šis medaļu birums nebija tik liels, kā varbūt kādam gribētos. Mēs nedrīkstam aizmirst, ka mūsu komanda šosezon ir diezgan jauna, jo vairāki pieredzējušie sportisti ir noslēguši savu karjeru un vietā ir nākusi jaunā maiņa, kurai trašu un braukšanas pieredze nav tik liela, kā tas bija, piemēram, Šiciem. Kopumā loti liels prieks par sportistiem. Tika veikti vairāki ļoti labi braucieni, tikai mazliet tehnikas ātrums pietrūka, un šis ir mazliet vairāk balstīts uz slidu sagatavošanu tādiem laika apstākļiem, kādi tie bija Oberhofā. Savukārt, runājot par Altenbergu, varu teikt, ka braukšana trasē izskatās labi, un domāju, ka Pasaules kausā mūs arī sagaida augsti rezultāti,” par sniegumu 51. FIL Pasaules čempionātā un ekspektācijām Altenbergā komentē menedžeris un treneris Daniels Fogelis.

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem seko līdzi tiešraidē kanālā TV6, portālā “tv3.lv” un nākamās paaudzes televīzijā Go3.

 

Sestdiena, 4. februāris

10.00 1. brauciens VĪRIEŠU divvietīgās ekipāžas

10.45 1. brauciens SIEVIEŠU divvietīgās ekipāžas

11.40 2. brauciens VĪRIEŠU divvietīgās ekipāžas

12.25 2. brauciens SIEVIEŠU divvietīgās ekipāžas

13.15 1. brauciens SIEVIETES

14.40 1. brauciens SIEVIETES

 

Svētdiena, 5. februāris

11.20 1. brauciens VĪRIEŠI

12.50 2. brauciens VĪRIEŠI

14.45 Komandu stafete sadarbībā ar BMW

2023.02.02. 830
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK