LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Astotais Eberspacher Pasaules kausa posms Sanktmoricā, Šveicē

Šajā nedēļas nogalē, 18. un 19. februārī Sanktmoricā, Šveicē norisināsies pirmspēdējais 45. kamaniņu sporta sezonas Eberspacher Pasaules kausa posms.

Sanktmorica ir vienīgā dabīgā ledus trase pasaulē, kur jau otro sezonu norisinās arī kamaniņu sporta sacensības. 2021./22. gada sezonā tieši Sanktmoricā tika aizvadīts 53. FIL Eiropas čempionāts, kur Latvijas komanda izcīnīja Eiropas čempionu titulu.

 Dabīgā ledus trase ir 1722 metrus gara un tā tiek būvēta katru gadu no jauna. Lai gan katrs reljefa līkums ir precīzi izlīdzināts, tomēr katru gadu trases reljefa nianses nedaudz mainās. Trases būvniecība vienmēr sākas novembra pēdējā nedēļā, un trīs nedēļu laikā no 15 tūkstošiem kubikmetru sniega un 10 tūkstošiem kubikmetru ūdens tiek uzbūvēta ledus rene.

Piektdien, 17. februārī norisināsies ierastās kvalifikācijas sacensības, kur par vietu pamatsacensībās cīnīsies tie sportisti, kuri pēdējos trijos Pasaules kausa posmos pēc iegūtajiem punktiem nav labāko divpadsmitniekā. Par vietu pamatsacensībās cīnīsies Kapars Rinks. Frančeska Bona sacensības izlaidīs treniņā gūtās traumas dēļ.

Sezonas izskaņā pasaules labākie kamaniņu braucēji turpinās cīņu par punktiem un kristāla globusa iegūšanu Eberspacher Pasaules kausu kopvērtējumā.

Pasaules kausu kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem labākā no latvietēm – ar izcīnītiem 335 punktiem sestajā vietā ierindojas Elīna Ieva Vītola. Vīriešu konkurencē Kristers Aparjods ar 395 punktiem dala trešo vietu ar austrieti Volfgangu Kindlu (Wolfgang Kindl). Sieviešu divvietīgo ekipāžu konkurencē, izlaižot divus posmus Ziemeļamerikā, Andai Upītei/Sanijai Ozoliņai ar izcīnītiem 365 punktiem piektā vieta. Savukārt vīriešu duetu konkurencē Mārtiņš Bots/Roberts Plūme ar 471 punktu ierindojas trešajā pozīcijā, no otrās vietas atpaliekot vien par 11 punktiem.

Sacensībām startēt pieteikušies 97 atlēti no 13 nācijām – 23 sievietes, 24 vīrieši, astoņas sieviešu divvietīgās ekipāžas, kā arī 17 vīriešu dueti. Latvijas valstsvienību sacensībās pārstāvēs 15 atlēti: Gints Bērziņš, Kristers Aparjods, Kaspars Rinks, Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņā, Kendija Aparjode, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, Anda Upīte/Sanija Ozoliņa, kā arī Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna.

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem seko līdzi tiešraidē kanālā TV6, portālā “tv3.lv” un nākamās paaudzes televīzijā Go3.

 

Sestdiena, 18. februāris

 

09.30 1. brauciens VĪRIEŠU divvietīgās ekipāžas

10.20 1. brauciens SIEVIEŠU divvietīgās ekipāžas

11.15 2. brauciens VĪRIEŠU divvietīgās ekipāžas

12.05 2. brauciens SIEVIEŠU divvietīgās ekipāžas

13.20 1. brauciens VĪRIEŠI

14.45 2. brauciens VĪRIEŠI

 

Svētdiena, 19. februāris

 

09.50 1. brauciens SIEVIETES

11.20 2. brauciens SIEVIETES

13.30 Komandu stafete sadarbībā ar BMW

 

 

2023.02.16. 623
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK