LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Divvietīgo ekipāžu kokurencē latviešiem divas bronzas

Sestdien, 18. februārī Eberspacher Pasaules kausa astotais posms Sanktmoricā, Šveicē iesākās ar sieviešu un vīriešu divvietīgo ekipāžu sacensībām, kurās startēja arī četras Latvijas ekipāžas: Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, Anda Upīte/Sanija Ozoliņa, kā arī juniores Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna.

Pirmajā braucienā Mārtiņš Bots/Roberts Plūme uzstādīja labāko starta laiku un finišēja ar trešo labāko rezultātu. Otrajā braucienā, sasniedzot 125.5 km/h, Bots/Plūme uzrādīja trešo finiša laiku, kas divu braucienu summā latviešiem garantēja bronzas godalgu [+0.241].

Uz goda pjedestāla pirmajiem diviem pakāpieniem vācieši. Attiecīgi, zelta godalga Tobiasam Vendlam/Tobiasam Arltam (Tobias Wendl/Tobias Arlt) [1:47.183], bet sudrabs pasaules čempioniem Tonijam Eggertam/Sašam Benekenam (Toni Eggert/Sascha Benecken) [+0.045].

Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts pirmajā baucienā pieļāva kļūdu, kas finišā rezultējās ar septīto labāko laiku. Savukārt, veicot lielisku otro braucienu, sportisti uzrādīja ceturto labāko finiša laiku un divu braucienu summā ierindojās sestajā pozīcijā [+0.629].

Sieviešu divvietīgo ekipāžu konkurencē pirmo reizi uz goda pjedestāla kāpa jaunākā no Latvijas ekipāžām Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna, kuras Nacionālajai izlasei pievienojās pēc 51. FIL Pasaules čempionāta. Pirmajā braucienā juniores, aizvadot labu braucienu, uzrādīja piekto labākā laiku, bet otrajā – ceturto, kas divu braucienu summā ļāva pakāpties par divām pozīcijām un izcīnīt bronzas godalgu [+1.126].

Uzvara vācietēm Džesikai Degenhardtai/Šajennei Rozentālei (Jessica Degenhardt/Cheyenne Rosenthal) [1:49.577]. Savukārt otrajā vietā ierindojās itālietes Andrea Voettere/Mariona Oberhofere (Andrea Voetter/Marion Oberhofer), kuras līderēm piekāpās vien par  0.002 sekundēm.

Pagājušās nedēļas nogales BMW Sprinta Pasaules kausa uzvarētājām Andai Upītei/ Sanijai Ozoliņai pirmais brauciens izvērtās gaužām neveiksmīgs, trases lejas daļā pieļaujot lielu kļūdu un ierindojoties pēdējā pozīcijā. Otrajā braucienā latvietes uzrādīja trešo labāko laiku, kas divu braucienu summā ļāva pakāpties par vienu pozīciju un izcīnīt astoto vietu [+2.612].

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem seko līdzi tiešraidē kanālā TV6, portālā “tv3.lv” un nākamās paaudzes televīzijā Go3.

Eberspacher Pasaules kausa astotaisposms
V
Ekipāža
Valsts
Laiks
1.
Tobias Wendl/ Tobias Arlt  
Vācija  
1:47.183  
2.
Toni Eggert/Sascha Benecken  
Vācija  
+0.045  
3.
Mārtiņš Bots/Roberts Plūme  
Latvija  
+0.241  
6.
Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts  
Latvija  
+0.629  
Eberspacher Pasaules kausa astotais posms
V
Ekipāža
Valsts
Laiks
1.
Jessica Degenhardt/Cheyenne Rosenthal  
Vācija  
1:49.577  
2.
Andrea Voetter/Mario Oberhofer  
Itālija  
+0.002  
3.
Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna  
Latvija  
+1.126  
8.
Anda Upīte/Sanija Ozoliņa  
Latvija  
+2.612  
2023.02.18. 686
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK