LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Pasaules labākie kamaniņu braucēji atgriežas Vinterbergā, lai noslēgtu 45. FIL kamaniņu sporta sezonu

Šajā nedēļas nogalē, 25. un 26. februārī Vinterbergas ledus trasē ar devīto Eberspacher Pasaules kausa posmu tiks noslēgta 45. FIL kamaniņu sporta sezona.

Piektien, 24. februārī Nāciju kausā par vietu pamatsacensībās cīnīsies vien Kaspars Rinks. Frančeska Bona pēc gūtās traumas Sanktmoricā ir atgriezusies Latvijā.

Pērējie sportisti ir izcīnījuši vietu stiprāko grupā pēc iegūtajiem punktiem pēdējos trijos Pasaules kausa posmos.

Sacensībās strartēt pieteikušies 99 sportisti no 14 nācijām – 21 sieviete, 28 vīrieši, deviņas sieviešu divvietīgās ekipāžas, kā arī 16 vīriešu dueti. Latvija komandu sacensībās pārstāvēs 14 sportisti: Kristers Aparjods, Gints Bērziņš, Kaspars Rinks, Elīna Ieva Vītola, Sigita Bēziņa, Kendija Aparjode, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, Anda Upīte/Sanija Ozoliņa, kā arī Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna.

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases menedžeris un treneris Daniels Fogelis: “Atskatoties uz aizpagājušās nedēļas Pasaules kausu Vinterbergā, varu teikt, ka mūsu sportistiem joprojām “piņķerējas” trases lejas daļa, kas ir ļoti sarežģīta un prasa lielu precizitāti. Trases lejas daļā pat mazākās kļūdas var pārtapt par lielām problēmām. Jāsaka, ka arī iepriekšējās sezonās trases lejas daļa mums ir sagādājusi galvas sāpes. No divvietīgo ekipāžu starta mums vēl ir jātiek galā ar pirmās virāžas iegriešanu, kur, ja neizbrauc kā pienākas, tad rezultāts izpaliek. Tehniku, manuprāt, šai trasei sagatavot mēs mākam, ko arī varēja redzēt iepriekšējā posmā, jo ātruma tendences mums ir ļoti labas. Galvanais ir pašiem sportistien veikt labus un precīzus braucienos.”

Aizpagājušajā nedēļā tieši Vinterbergā norisinājās noslēdzošais BMW Sprinta kauss, kurā tika noskaidroti mazā kristāla globusa ieguvēji BMW Sprintsa kausa kopvērtējumā. Šonedēļ tiks noskaidroti Eberspacher Pasaules kausu kopvērtējumu uzvarētāji un kristāla globusu ieguvēji deviņu Pasaules kausu pamatsacensību kopvērtējumā, 12 Pasaules kausu kopvērtējumā (ieskaitot arī BMW Sprinta kausus), kā arī komandu stafešu sadarbībā ar BMW kopvērtējumā.

Pēc vienpadsmit Pasaules kausa posmiem (ieskaitot BMW Sprinta kausus) septītajā vietā ar 496 punktiem Elīna Ieva Vītola. Tūlīt aiz tautietes, astotajā pozīcijā ar 414 punktiem ierindojas Kendija Aparjode. Savukārt Sigitai Bērziņai 12. vieta un 343 punkti.

Vīriešu konkurencē ar 575 punktiem piektajā pozīcijā Kristers Aparjods. Gintam Bērziņam 10. vieta un 433 punkti.

Sieviešu divvietīgo ekipāžu konkurencē pēc 11 posmiem piektajā vietā, izlaižot divus Ziemeļamerikas posmus, ar 577 punktiem ierindojas Anda Upīte/Sanija Ozoliņa.

 Vīriešu duetu konkurencē trešajā pozīcijā ar 711 punktiem ierindojas Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, bet Eduardam Ševicam-Mikeļševicam/Lūkasam Krastam desmitā vieta un 422 punkti.

Savukārt pēc astoņiem Eberspacher Pasaules kausa posmiem pamatsacensību kopvērtējumā Elīna Ieva Vītola ar 390 punktiem ierindojas piektajā vietā. Kendijai Aparjodei 301 punkts un devītā pozīcija, bet Sigitai Bērziņai 291 punkts un desmitā vieta.

Kristers Aparjods ar izcīnītiem 465 punktiem ierindojas ceturtajā vietā, trešās pozīcijas īpašniekam vācietim Maksam Langenhanam (Max Langenhan) piekāpjoties vien par 20 punktiem. Savukārt Gintam Bērziņam 332 punkti un astotā vieta.

Sieviešu divvietīgo ekipāžu konkurencē Andai Upītei/Sanijai Ozoliņai piektā vieta un 407 punkti.

 Vīriešu divvietīgo ekipāžu konkurencē Mārtiņam Botam/Robertam Plūmem 541 punkts un trešā vieta. Savukārt Eduards Ševics Mikeļševics/Lūkass Krasts ar 352 punktiem astotajā vietā.

Mērķis noslēdzošajam Pasaules kausam – izcīnīt pēc iespējas augstākus rezultātus un veikt savus labākos braucienus. Trase gan šajā nedēļā būs jāiepazīst no jauna, jo iepriekšējā nedēļā Vinterbergas trasē norisinājās Eiropas kauss bobslejā, kur vismaz treniņos piedalījās aptuveni 70 bobi, līdz ar to trase ir nedaudz pabojāta un trases profili, pielāgojoties bobslejam, ir mainīti. Tas nozīmē to, ka trase vairs nebūs tāda kā viņa bija pirms divām nedēļam. Bet ticu, ka spēsim pielāgoties un parādīt savu labāko sniegumu,” stāsta Daniels Fogelis.

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem seko līdzi tiešraidē kanālā TV6, portālā “tv3.lv” un nākamās paaudzes televīzijā Go3.

Sestdiena, 25. februāris

12.00 1. brauciens VĪRIEŠU divvietīgās ekipāžas

12.45 1. brauciens SIEVIEŠU divvietīgās ekipāžas

13.30 2. brauciens VĪRIEŠU divvietīgās ekipāžas

14.25 2. brauciens SIEVIEŠU divvietīgās ekipāžas

15.15 1. brauciens SIEVIETES

16.40 2. brauciens SIEVIETES

 

Svētdiena, 26. februāris

11.55 1. brauciens VĪRIEŠI

13.25 2. brauciens VĪRIEŠI

15.20 Komandu stafete sadarbībā ar BMW

 

2023.02.23. 1065
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK