LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Latvieši gatavojas Pasaules kausa ceturtajam posmam un 55. FIL Eiropas čempionātam

Šajā nedēļas nogalē, 13. un 14. janvārī, pasaules labākie kamaniņu sportisti turpinās cīņu par Pasaules kausa kopvērtējuma punktiem Eberspächer Pasaules kausa ceturtajā posmā Insbrukā, Austrijā, kas reizē būs arī 55. FIL Eiropas čempionāts.

Piektdien, 12. janvārī, tiks aizvadīts Nāciju kauss jeb kvalifikācijas sacensības Eberspächer Pasaules kausa ceturtajam posmam, kurā par vietu pamatsacensībās cīnīsies Anda Upīte/Zane Kaluma, Marta Robežniece/Kitija Bogdanova, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs, Gints Bērziņš, Kaspars Rinks, Sigita Bērziņa, Zane Kaluma un Frančeska Bona, kura Nāciju kausā piedalīsies bez iespējas kvalificēties pamatsacensībām, jo katru valstsvienību sacensībās drīkst pārstāvēt vien četras sportistes.

Sacensībās pieteiktas 111 kamanas no 20 nācijām – 35 sievietes, 39 vīrieši, 15 sieviešu divvietīgas ekipāžas un 22 vīriešu divvietīgās ekipāžas. Tāpat svētdien, 14. janvārī, norisināsies trešā no sešām komandu stafetēm.

Galvenais treneris Zintis Šaicāns: “Vinterbergā bija emocijām bagātas sacensības. Tās uzskatāmi parādīja, ka kļūdas maksā ļoti dārgi. Sportistiem tā arī līdz galam neizdevās pielāgoties krasajām laikapstākļu izmaiņām un Vinterbergas trases āķīgākās vietas tā arī palika neatklāta mīkla lielākajai daļai sportistu.”

Runājot par šīs nogales Eiropas čempionātu un Pasaules kausa ceturto posmu Šaicāns stāsta: “Sportisti ir motivēti un ar cīņas sparu gatavi mesties jaunos izaicinājumos. Sacensību nedēļas nogale būs ļoti saspringta, jo Insbrukas ledus trase ir mājvieta ne tikai Austrijas sportistiem, bet arī Itālijas valstsvienībai. Mūsu atlētiem ir jābūt mentāli stipriem, lai spētu cīnīties par augstākajām vietām. Cīņa par medaļām turpinās.  Gan sportisti, gan treneri mērķtiecīgi strādā, gatavojoties katrām sacensībām.”

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem seko līdzi tiešraidē TV6, portālā tv3.lv, TV3 Play, kā arī Go3.


Sestdiena, 13. janvāris

10.00 1. brauciens SIEVIETES

11.30 2. brauciens SIEVIETES

12.55 1. brauciens VĪRIEŠU divvietīgās ekipāžas

13.43 1. brauciens SIEVIEŠU divvietīgās ekipāžas

14.40 2. brauciens VĪRIEŠU divvietīgās ekipāžas

15.32 2. brauciens SIEVIEŠU divvietīgās ekipāžas

 

Svētdiena, 14. janvāris

11.00 1. brauciens VĪRIEŠI

12.30 2. brauciens VĪRIEŠI

14.30 Komandu stafete

 

 

 

2024.01.11. 245
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK