LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Mārtiņš Rubenis atklās Nāciju kausa sacensības Siguldā

Latvijas kamaniņu sportists Mārtiņš Rubenis piektdien Siguldā atklās Nāciju kausa sacensības, startējot ar pirmo numuru. Nāciju kausa sacīkstēs, kas vienlaikus ir kvalifikācija Pasaules kausa posmam, kopumā piedalīsies astoņi Latvijas sportisti.


Atlases sacensības piektdien pulksten 10:00 sāks kungi, starp kuriem divi Latvijas sportisti – Mārtiņam Rubenim pirmais starta numurs, savukārt Kristapam Mauriņam 13. Sacensībām pieteikti 38 sportisti, no kuriem trīs startēs ārpus konkurences, bet lai kvalificētos PK pamatsacensībām, braucienā jāiekļūst labāko 17 vidū. Ināram Kivleniekam atlases brauciens nav jāveic, jo viņš, pateicoties iepriekšējos trijos PK posmos iegūtajiem punktiem, atrodas līderu grupā.


Piektdien plkst.11:15 startēs dāmas, tostarp četras latvietes – Maijai Tīrumai 6.starta numurs, Elīzai Tīrumai 12., Kendijai Aparjodei 26., bet Saivai Dambītei – 27. PK pamatsacensībām kvalificēsies 14 labākās no 27 sportistēm.


Nāciju kausa sacīkstes noslēgs divnieku ekipāžas, kurām starts plānots pulksten 12:00. Vienīgajai Latvijas ekipāžai šajā braucienā – Oskaram Gudramovičam ar Pēteri Kalniņu – 9.starta numurs starp 18 konkurentiem. Lai kvalificētos PK posmam, Gudramovičam ar Kalniņu jābūt labāko desmitniekā. Brāļiem Andrim un Jurim Šiciem atlasē nav jāstartē.


Šīs sezonas ceturtais PK posms Siguldā notiks sestdien un svētdien – 15. un 16.decembrī. Sestdien pulksten 09:10 uz starta izies dāmas un plkst.11:45 divnieku ekipāžas, savukārt svētdien plkst. 09:10 startēs kungi, bet 12:45 paredzēta komandu stafete. Sacensības tiešraidē demonstrēs telekanāls TV6.


Informāciju sagatavoja Latvijas Kamaniņu sporta federācija

2012.12.13. 9089
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK