LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

51. FIL Pasaules čempionāts Oberhofā, Vācijā

No piektdienas līdz svētdienai, 27. līdz 29. janvārim Vācijas pilsētā Oberhofā norisināsies 51. FIL Pasaules čempionāts. Oberhofā Pasaules čempionāts norisināsies jau ceturto reizi. Pirmo reizi tas bija 1973. gadā, pēc tam 1985. un 2008. gadā.

 Sacensībās startēt pieteikušies 143 sportisti: 36 sievietes, 30 vīrieši, 16 sieviešu divvietīgās ekipāžas un 21 vīriešu divvietīgās ekipāžas no 20 valstīm. Sieviešu divvietīgo ekipāžu disciplīnai Pasaules čempionāts norisināsies jau otro reizi. Pirmo reizi sieviešu divvietīgo ekipāžu Pasaules čempionāts norisinājās 2022. gadā Vinterbergā, Vācijā, īstenojot FIL centienus veicināt dzimumu līdztiesību.

51. FIL Pasaules čempionāts oficiāli tiks atklāts ceturtdien, 26. janvārī, plkst. 18.00, klātesot Tīringenes premjerministram Bodo Ramelovam un FIL Prezidentam Einaram Fogelim.

Latvijas valsti 51. FIL Pasaules čempionātā pārstāvēs 17 sportisti, no tiem seši juniori, kuri pēc Junioru Pasaules kausu sezonas pievienojās Nacionālajai izlasei. Sieviešu konkurencē par godalgām cīnīsies četras latvietes: Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa, Kendija Aparjode un Frančeska Bona. Vīriešu konkurencē sacensībās startēs trīs sportisti: Kristers Aparjods, Gints Bērziņš un Kaspars Rinks. Vīriešu divvietīgo ekipāžu konkurencē divi dueti: Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts. Kā arī jaunākajā no disciplīnām – sieviešu divvietīgajās ekipāžās, kur Latviju pārstāvēs trīs dueti: Anda Upīte/Sanija Ozoliņa, kuras līdz šim Pasaules kausos ir pierādījušas, ka viņu vieta ir uz goda pjedestālā, kā arī Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna un Marta Robežniece/Kitija Bogdānova, kuras Junioru Pasaules kausu kopvērtējumā pēc iegūtajiem punktiem ierindojās pirmajā un otrajā pozīcijā.

Ceturtā Eberspacher Pasaules kausa uzvarētājs un Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvējs Kristers Aparjods cīnīsies par augstākajām godalgā arī šajās sacensībās. "Oberhofā ir daži līdzīgi fragmenti Siguldas trasei. Savu pirmo pjedestālu sasniedzu Eiropas čempionātā pirms diviem gadiem Oberhofā, bet tieši šajā trasē esmu ieguvis arī smagu traumu. Zinu, ka varu būt ātrs Pasaules čempionātā Oberhofā, un tas būtu mans sapnis šeit uzvarēt," stāsta Kristers Aparjods.

Piektdien, 27. janvārī plkst. 10.00 norisināsies kvalifikācija FIL Sprinta Pasaules čempionātam, kuram kvalificēsies tikai 15 ātrākie sportisti. No plkst. 14.00 norisināsies FIL Sprinta Pasaules čempionāta fināls.

Sestdien, 28. janvārī uz starta dosies un par Pasaules čempiona titulu cīnīsies sieviešu un vīriešu divvietīgās ekipāžas, kā arī sievietes. Svētdien, 29. janvārī uz starta dosies vīrieši, kā arī tiks aizvadīta komandu stafete. Pasaules čempionātā visi sportisti veiks pirmo braucienu, bet otro braucienu veiks vien 20 ātrākās sievietes un vīrieši, kā arī 18 ātrākās sieviešu un vīriešu divvietīgās ekipāžas.

Par to, kā Latvijas izlasei ir veicies šīs nepilnas divas nedēļas Oberhofas trasē trenējoties, stāsta Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases menedžeris un treneris Daniels Fogelis: “Oberhofā esam pavadījuši pusotru nedēļu, kuras laikā esam braukuši pa trasi bez brīvdienām, mēģinot atrast mazās nianses trasē, kas palīdzētu mums būt vēl ātrākiem. Trase nav viegla, bet jau kopš pirmās dienas mums šeit veicas samērā labi. To es varētu skaidrot ar to, ka esam aizvadījuši īsu treniņnometni Oberhofas trasē pirmssezonas sagatavošanās periodā. Protams, patieso bildi, kā mums šeit iet, mēs redzēsim, sākot ar Sprinta sacensībām. Komandai ir pievienojušies vairāki junioru sportisti, kuri arī piedalīsies Pasaules čempionātā. No junioriem mums šeit ir pievienojušies seši sportisti: Kaspars Rinks, Frančeska Bona, Viktorija Ziediņa ar Selīnu Zvilnu un Marta Robežniece ar Kitiju Bogdānovu. Junioru sportisti gan pievienojās mums, tikai sākot ar svētdienu, un viņiem nav bijusi iespēja nobraukt tik daudz braucienu šajā trasē kā pārējiem, bet arī viņi ar katru braucienu trasi veic labāk. Līdz sacensībām ceram, ka viņi būs piebraukuši trasi, lai varētu parādīt savu labāko sniegumu.”

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem seko līdzi tiešraidē kanālā TV6, portālā “tv3.lv” un nākamās paaudzes televīzijā Go3.

 

Piektdiena, 27. janvāris

14.00 - FIL Sprinta Pasaules čempionāts VĪRIEŠU divvietīgās ekipāžas

14.26 - FIL Sprinta Pasaules čempionāts SIEVIEŠU divvietīgās ekipāžas

15.15 - FIL Sprinta Pasaules čempionāts SIEVIETES

16.10 - FIL Sprinta Pasaules čempionāts VĪRIEŠI

 

Sestdiena, 28. janvāris

09.40 - 1. brauciens VĪRIEŠU divvietīgās ekipāžas

10.25 - 1. brauciens SIEVIEŠU divvietīgās ekipāžas

11.15 - 2. brauciens VĪRIEŠU divvietīgās ekipāžas

11.50 - 2. brauciens SIEVIEŠU divvietīgās ekipāžas

12.45 - 1. brauciens SIEVIETES

14.15 - 2. brauciens SIEVIETES

 

Svētdiena, 29. janvāris

11.00 - 1. brauciens VĪRIEŠI

12.35 - 2. brauciens VĪRIEŠI

14.40 - Komandu stafete

 

2023.01.26. 1015
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK