LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

LKSF nosoda un neatbalsta Starptautiskās Olimpiskās komitejas lēmumu par agresoru valsts sportistu dalību starptautiska mēroga sacensībās

2022. gada 24. februārī uzsāktais Krievijas Federācijas karš Ukrainā, kurā iesaistīta ir arī Baltkrievijas Republika, ir ne tikai atklāta un brutāla vēršanās pret Ukrainas valsts suverenitāti, bet arī pret demokrātiskas valsts, kā arī sabiedrības pamatvērtībām un principiem.

2023. gada 23. janvārī Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) nāca klājā ar paziņojumu, kurā pauda, ka Krievijas un Baltkrievijas sportistiem nevajadzētu liegt piedalīties starptautiskās sacensībās, liegumu pamatojot tikai ar viņu pilsonību, rosinot agresoru valstu sportistiem atgriezties starptautiskajā apritē kā neitrāliem atlētiem, nepārstāvot savu valsti vai federāciju.

Latvijas Kamaniņu sporta federācija nosoda un neatbalsta šādu rīcību. Atļaujot agresoru valsts sportistiem startēt 2024. gada Olimpiskajās spēlēs, tiks normalizēta brutāla un necilvēcīga rīcība, kā arī demokrātisko principu neievērošana. Latvijas Kamaniņu sporta federācija uzskata, ka, lai arī atņemot Krievijas un Baltkrievijas sportistiem karogu un himnu, tas nemaina faktu, ka šie sportisti pārstāv agresoru valstis un šāda veida pielaidība netkarīgi no tās motīviem tiek traktēta kā Krievijas un Baltkrievijas kara atbalsts. SOK viens no galvenajiem uzdevumiem ir veicināt mieru. Taču šāda veida rīcība nevis veicina mieru, bet atbalsta sabiedrības pamatvērtību un principu neievērošanu.

Latvijas Kamaniņu sporta federācija uzskata, ka šo valstu sportisti var atgriezties starptautiskajā apritē tikai tad, kad Krievija un Baltkrievija būs atstājusi Ukrainas valsts teritoriju un agresoru valstis tiks sauktas pie atbildības par nežēlīga kara nodarītajiem postījumiem. 

2023.01.27. 797
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK