LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Noskaidroti stiprākie kamaniņu braucēji

Sestdien, 7. septembrī, Murjāņu Sporta ģimnāzijā norisinājās fiziskās sagatavotības sacensības, kurās tika noskaidroti fiziski stiprākie kamaniņu braucēji sešās vecuma grupās. Šī bija trešā reize, kad Latvijas Kamaniņu sporta federācija rīkoja šāda veida sacensības, uzsākot jauno mācību gadu. Sacensībās piedalījās 101 dalībnieks.

Sacensību mērķis bija novērtēt Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases, Latvijas Junioru un jauniešu kamaniņu sporta izlases, kā arī Bērnu un jauniešu kamaniņu sporta skolas (BJKSS) audzēkņu fizisko sagatavotību pēc vasaras treniņu darba.

Sportistu fiziskā sagatavotība tika pārbaudīta sešās disciplīnās: 20 metru skrējienā no vietas ar viena metra ieskrējienu, svaru stieņa vilkšanā pie dēļa guļus uz sola ar kāju fiksāciju (vingrinājumu izpildīja jaunieši un jaunietes “A”, juniori un juniores, kā arī vīrieši un sievietes), pievilkšanās kārienā ar saliektām rokām virstvērienā, zoda pozīcijā virs stieņa (vingrinājumu izpildīja jaunieši un jaunietes “D”, jaunieši un jaunietes “B”, kā arī jaunieši un jaunietes “C”), pildbumbas grūšanā ar abām rokām no krūtīm, atspoles skrējienā ar bumbiņas nolikšanu – 4 x 5 metru distancē, slīpajā pievilkšanā pie stieņa rokas virstvērienā, tāllēkšanā no vietas (vingrinājumu izpildīja jaunieši un jaunietes “D”), kā arī 1000 metru skrējienā.

Kā ierasts, jaunākās kategorijas sportistiem bija iespēja izcīnīt vietas vecāko kategoriju konkurencē.

Vīriešu konkurencē uzvaru izcīnīja Eduards Ševics-Mikeļševics, otrajā vietā ierindojās Mārtiņš Bots, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa  Roberts Plūme.

Junioru vīriešu konkurencē zelts Raimondam Baltgalvim, sudrabs Edvardam Martam Markitānam, bet bronza Jānim Gruzdulim Borovojam.

“Jaunieši A” zēnu konkurencē labākais bija Gustavs Babris, otrajā vietā Uldis Jakseboga, bet trešais – Olivers Ilgavižs.

Sieviešu un junioru sieviešu konkurencē trijnieks palika nemainīgs – uzvara Luīzei Vucānei, sudrabs Martai Robežniecei, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Selīna Elizabete Zvilna.

“Jaunieši A” meiteņu konkurencē zelta godalgu izcīnīja Margita Sirsniņa, otrajā vietā ierindojās Enia Elizabete Ūdre, bet trešā – Elīna Pamžina.

“Jaunieši B” zēnu konkurencē labāko rezultātu uzrādīja Adrians Šics, otrajā vietā ierindojās Ādams Šics, bet trešais – Aleksis Mārtiņš Jēkabsons.

“Jaunieši C” zēnu konkurencē zelts Ernestam Ozoliņam, sudrabs Viesturam Turlajam, bet bronza Edgaram Kairim.

“Jaunieši B” meiteņu konkurencē uzvaru izcīnīja Līna Zilvere, sudrabs Katrīnai Parfenkovai, bet bronza Dārtai Ošeniecei.

“Jaunieši C” meiteņu konkurencē pirmā Līna Zilvere, otrā Dārta Ošeniece, bet trešajā vietā ierindojās Gerda Zilbere.

„Jaunieši D“ 15 zēnu lielā konkurencē uzvaru izcīnīja Ernests Miklaševičs, sudraba godalga Austrim Bainoram, bet bronza – Mārtiņam Kairim.

Savukārt „Jaunieši D“ meiteņu konkurencē piedalījās tikai divas dalībnieces, attiecīgi, zelts Annijai Špīlbergai, bet sudrabs Letīcijai Čižikai.

2024.09.07. 558
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK