LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

54. FIL Eiropas čempionāta norise tiek pārcelta uz Siguldu

2022. gada 18. novembrī Starptautiskā kamaniņu sporta federācija (FIL) pēc ilgām diskusijām ar Norvēģijas kamaniņu sporta federāciju (NABSF) paziņoja, ka organizatorisku iemeslu dēļ EBERSPÄCHER Pasaules kausa piektais posms un 54. FIL Eiropas čempionātu tiks pārcelts uz Siguldu, Latvijā.

             Sākotnēji tika plānots, ka Pasaules kausa sacīkstes norisinātos no 2023. gada 13. līdz 15. janvārim 1994. gada olimpiskajā trasē Norvēģijā, taču tagad tās notiks Siguldā. Sacensību norises datums paliek nemainīgs.

             "Ļoti žēl, ka janvārī Norvēģijā nevarēsim rīkot Pasaules kausu un Eiropas čempionātu. Mēs vēlamies īpaši pateikties Norvēģijas federācijai par tās lielajām pūlēm. Mēs visi ar nepacietību gaidījām sacīkstes Lillehammerē, bet diemžēl organizatorisku iemeslu dēļ to nevaram izdarīt. Esam ļoti priecīgi, ka esam ātri atraduši aizvietotāju, un pateicamies Latvijas Kamaniņu sporta federācijai par atbalstu un elastību šī jautājuma risināšanā," sacīja FIL prezidents Einars Fogelis.

             2023. gadā Siguldas Bobsleja un kamaniņu sporta trasē tiks aizvadītas divas sacensību nedēļas, kur, kā sākotnēji plānots, no 6. līdz 8. janvārim norisināsies EBERSPÄCHER Pasaules kausa ceturtais posms ar Komandu stafeti sadarbībā ar BMW. Savukārt uzreiz, nākamajā nedēļas nogalē, no 13. līdz 15. janvārim tiks organizēts ne vien  EBERSPÄCHER Pasaules kausa piektais posms, bet arī 54. FIL Eiropas čempionāts, kas būs jau sestais Eiropas čempionāts, kas notiks Siguldas trasē.

           “Latvijas Kamaniņu sporta federācija EBERSPÄCHER Pasaules kausa piektā posma un 54. FIL Eiropas čempionāta rīkošanai Siguldā piekrita vairāku iemeslu dēļ. No sportiskā viedokļa tās ir lielas priekšrocības mūsu sportistiem izcīnīt medaļas Eiropas čempionātā savā mājas trasē. Siguldā būs dubultais posms, kas nozīmē to, ka būs iespēja iegūt vairāk punktu Pasaules kausu kopvērtējumā, kā arī vietu stiprāko grupā Pasaules čempionātā. Stiprāko grupa tiek noteikta pēc pēdējiem trīs posmiem pirms Pasaules čempionāta, un, ja divi no tiem ir Siguldā, tad ir skaidrs, ka lielākajai daļai mūsu sportistu vajadzētu būt stiprāko grupā, startējot Pasaules čempionātā.

Protams, šī ir lieliska iespēja popularizēt kamaniņu sportu Latvijā. Sniegt iespēju visiem kamaniņu sporta līdzjutējiem Siguldā redzēt pasaules labākos kamaniņu braucējus klātienē. Izbaudīt sacensību atmosfēru un atbalstīt savējos. No organizatoriskā viedokļa skaidrs, ka ir palicis diezgan īss laiks līdz Eiropas čempionātam un ir jāpaspēj izdarīt viss nepieciešamais, lai sacensības noritētu veiksmīgi. Mēs esam gatavi šim izaicinājumam!”  tā Latvijas Kamaniņu sporta federācijas ģenerālsekretārs un sacensību organizators Kristaps Mauriņš.

2022.11.21. 968
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK