LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

54. FIL Eiropas čempionātā Vītola izcīna bronzu

Eberspacher Pasaules kausa piektā posma un 54. FIL Eiropas čempionāta otrā sacensību diena iesākās ar sieviešu sacensībām, kurās piedalījās visas trīs Latvijas sportistes: Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa un Kendija Aparjode.

Pirmajā braucienā kā pirmā no latvietēm ar 17. starta numuru trasē devās Sigita Bērziņa, kura nedaudz kļūdījās pēc 15. virāžas un finišēja 42.453 sekundēs, ierindojoties ceturtajā pozīcijā.

Ledus ir ļoti mīksts un visas darbības trasēs vajag veikt daudz maigāk. Aiz 15. virāžas un arī trases augšdaļā jau paspēju nokļūdīties,” pēc pirmā brauciena komentēja Sigita Bērziņa.

Tūlīt aiz komandas biedrenes ar 18. kārtas numuru trasē devās Kendija Aparjode, kura, kā pati apgalvoja, neprecīzi izbrauca 15. virāžu, bet finišā uzrādīja labāko laiku braucienā – 42.393 sekundes.

Trases ledus kvalitātei pasliktinoties, kā 24. trasē devās Elīna Ieva Vītola, kura veica labu braucienu un ierindojās sestajā vietā.

Otrajā braucienā sliktie laikapstākļi nenāca par labu pirmā brauciena līderēm, jo ar katru braucienu ledus kvalitāte pasliktinājās.

Elīna Ieva Vītola otrajā braucienā uzrādīja ceturto labāko laiku un divu braucienu summā pakāpās par trīs pozīcijām, izcīnot bronzas godalgu gan Eberspacher Pasaules kausa piektajā posmā, gan 54. FIL Eiropas čempionātā [+0.037]. Uz pirmajiem diviem goda pjedestāla pakāpieniem vācietes. Pirmā – Anna Beirreitere (Anna Berreiter), kura no septītās pozīcijas pēc pirmā brauciena, veicot lielisku otro braucienu, spēja izcīnīt uzvaru [1:24.631]. Savukārt otrajā pozīcijā Dajana Eitbergere (Dajana Eitberger) [+0.031].

Atbildot uz jautājumu, vai Elīnai pēc otrā brauciena bija sajūta, ka viņa būs uz goda pjedestāla, sportiste stāsta: “Es cerēju, bet es nebiju 100% pārliecināta, jo es nebraucu tik vēlu kā manas komandas biedrenes. Un tā sanāca – laimīgi.”

 Sigitai Bērziņai otrajā braucienā devītais labākais rezultāts un divu braucienu summā izcīnīta sestā vieta [+0.137]. Savukārt Kendijai Aparjodei otrajā braucienā 12. laiks finišā, kas divu braucienu summā ļāva ierindoties septītajā pozīcijā [+0.183].

Ceturtajā FIL U-23 Eiropas čempionāta zelta godalgu izcīnīja Elīna Ieva Vītola [1:24.637]. Sudrabs Vācijas sportistei Merlei Frābelei (Merle Fraebel) [+0.005]. Savukārt bronza Sigitai Bērziņai [+0.100].

Eberspacher Pasaules kausa piektais posms un 54. FIL Eiropas čempionāts noslēgsies ar Komandu stafeti sadarbībā ar BMW, kurā Latviju pārstāvēs Elīna Ieva Vītola, Kristers Aparjods un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme.

Paldies sacensību atbalstītājiem: Eberspacher, Hargassner, BMW, Engelbert Strauss, Pata un Siguldas novada pašvaldība!

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem seko līdzi klātienē vai tiešraidē kanālā TV6, portālā “tv3.lv” un nākamās paaudzes televīzijā Go3.

 

Svētdiena, 15. janvāris

13.45 Komandu stafete sadarbībā ar BMW

2023.01.15. 810
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK