LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Kaspars Rinks, Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna Junioru Pasaules čempioni

Šajā nedēļas nogalē, 14. un 15. janvārī paralēli 54. FIL Eiropas čempionātam norisinās arī 38. Junioru Pasaules čempionāts Austrijas ledus trasē Bludenzā, kurā startē 16 Latvijas sportisti.

Sestdien, 14. janvārī par godalgām 38. Junioru Pasaules čempionātā cīnījās “Junioru” vīrieši un “Junioru” sieviešu divvietīgās ekipāžas.

“Junioru” vīriešu 42 sportistu lielā konkurencē startēja arī četri latvieši: Kaspars Rinks, Uldis Jakseboga, Roberts Dreimanis un Aleksis Siņiļņikovs.

Kaspars Rinks izcīnīja pārliecinošu uzvaru, abos braucienos uzstādot labāko finiša laiku un izcīnot Junioru Pasaules čempiona titulu [1:03.833]. Latvietim piekāpjoties par 0.358 sekundēm, otrajā vietā – vācietis Marko Legers (Marco Leger). Tāpat arī bronzas godalga Vācijas sportistam Hannesam Roderam (Hannes Roder) [+0.427].

Savukārt Roberts Dreimanis izcīnīja 15. vietu [+1.614], Aleksim Siņiļņikovam 21. pozīcija [1.864], bet Uldim Jaksebogam 28. vieta.

Kaspars Rinks: “Pirms pirmā brauciena es jutos labi, jo bija aizvadīti ļoti laba un veiksmīga treniņu nedēļa, kā rezultātā nebija iemesls satraukties, jo biju pārliecināts par saviem spēkiem. Toties pirms otrā brauciena bija neliels uztraukums, jo zemapziņā sēdēja pagājušā gada kļūda, kas liedza cīnīties par Eiropas čempiona titulu. Bet es veiksmīgi pārvarēju manrāžu un veicu labu otro braucienu, kas ļāva kāpt uz augstākā goda pjedestāla pakāpiena. Sajūtas patiešām ir labas, jo ir ieguldīts liels darbs, kurš par prieku ir atmaksājies.”

“Junioru” sieviešu divvietīgo ekipāžu konkurencē starp 14 ekipāžām trīs no Latvijas: Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna, Marta Robežniece/Kitija Bogdānova un Arta Pole/Agnija Bogdānova.

Uzvaru svinēja latvietes Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna, kurām pirmajā braucienā labākais finiša laiks, bet otrajā – otrais. Otrajā vietā, latvietēm piekāpjoties par 0.019 sekundēm, Austrijas sportistes Lisa Zimmermane/Dorotija Švarza (Lisa Zimmermann/Dorothea Schwarz). Savukārt bronzas godalga vēl vienai Latvijas ekipāžai – Martai Robežniecei/Kitijai Bogdānovai [+0.135].

Trešajam Latvijas “Junioru” sieviešu duetam 38. Junioru Pasaules čempionātā 15. vieta [+5.570].

Svētdien, 15. janvārī sacensību dienu iesāks “Junioru” sievietes, tad uz starta dosies “Junioru” vīriešu divvietīgās ekipāžas, bet sacensības noslēgsies ar komandu stafeti.

 

2023.01.14. 1286
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK