LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Sudrabs Chellenge Cup izcīņā

Jau 17. februāra rītā bērni sēdās autobusā un devās grūtajā vairāk kā 2000 km garajā ceļā uz Insbruku, lai piedalītos vienās no lielākajām jauniešu sacensībām sezonā. Sacensībās piedalījās spēcīgākie sportisti no 10 valstīm: Latvija, Vācija, Austrija, Itālija, Čehoslovākija, Slovākija, Šveice, Lihtenšteina, Gruzija, Slovēnija, kopumā piedalījās 210 dalībnieki.


Latviju devās pārstāvēt divas meitenes, seši zēni un divas divvietīgās ekipāžas jauniešu izlases kamaniņu sporta sportisti. Šī nedēļa, kas tika pavadīta Austrijā, bērniem deva papildus jaunu pieredzi apzinot jaunu trasi, cīnoties ar Pasaules spēcīgākajiem jauniešiem, kā arī, izbaudot kārtīgu izturības skolu, jo režīms šajās dienās bija ļoti stingrs. Tas prasīja no katra lielu izturību, pacietību un sagatavotību. Mums, kas lielākā daļa, šo trasi redzēja pirmo reizi bija iespēja vairākus treniņus iepazīties ar Insbrukas trasi, vēl pirms sacensību sākuma.


Kā otro un vislabāko no mūsu sportistiem izcīnītajām vietām, gribētu atzīmēt divvietīgās ekipāžas sportistus: Ričardu Sakoviču un Ralfu Vanzoviču. Nedaudz atpalika otra divvietīgā ekipāža: Aksels Tupe ar Kasparu Šļahotu, kuri ierindojās 4. vietā. Vienvietīgo kamanu izcīņas sacensībās Ralfs Bērziņš ieguva 8.vietu, Konstantīns Buglaks 17.vieta, Roberts Millers - 19.vieta, bet  ropažnieks Mārtiņš Bots 20.vietu. Jauniešu B konkurencē zēniem, gribas atzīmēt Roberta Plūmes un Lūkas Krasta braucienus, kas bija nevainojami, bet, tikai šo sportistu svara un nelielā auguma dēļ (salīdzinot ar pirmo vietu ieguvējiem) ierindoja attiecīgi 14. un 15. vietā. Un tomēr, gribas atzīmēt šo sportistu augsto motivāciju un mērķtiecību. Mūsu meitenēm: Arinai Cicjurai– 24. vieta, bet Laurai Zutere 27. vieta, kas, manuprāt, varēja būt labākas.


Izvērtējot kopējos jauniešu rezultātus, esmu apmierināta, tomēr vienmēr var vēlēties, lai būtu labāk. Organizējot šādus braucienus treneres pārliecība ir, ka bērni, atbraucot un izvērtējot padarīto, gūs atziņu, ka ja ir vēlēšanās turpināt kāpt pa sportista karjeras kāpnēm ir jāiegulda vēl lielāks un neatlaidīgāks darbs. Šāda tipa sacensības bērniem dod milzīgu ieguldījumu un atspaidu viņu izaugsmē.


Nākamais brauciens audzēkņiem ir plānots rudenī uz Lillehameru kur 2016.gadā notiks 2. Jauniešu olimpiskās spēles.


Uz sacensībām Insbrukā BJKSS audzēkņiem palīdzēja aizbraukt Ropažu, Stopiņu novads, Siguldas novads, kā arī Rīgas Domes, Latvijas kamaniņu sporta federācija, Latvijas jauniešu atbalsta fonds un Salaspils jauniešu atbalsta fonds, kā arī vecāku līdzfinansējums.


 


 LKSS vadītāja un trenere Ingrīda Amantova


 


Jaunie sportisti pārstāv šādus Latvijas novadus un pašvaldības:


Lūkass Krasts - Salaspils novads


Aksels Tupe  - Stopiņu novads


Arina Cicjura - Ropažu novads


Roberts Plūme - Ropažu novads


Laura Zutere - Ropažu novads


Mārtiņš Bots - Ropažu novads


Ralfs Bērziņš - Siguldas novads


Ralfs Vanzovičš - Siguldas novads


Ričards Sakovičs - Stopiņu novads


Roberts Millers - Rīga


Konstantīns Buglaks - Salaspils novads


 

2014.02.28. 8967
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK