LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

PK posmā Kēnigzē startēs astoņi Latvijas kamaniņu sportisti

Nedēļas nogalē gaidāmajā piektajā šīs sezonas Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā Kēnigzē startēs astoņi Latvijas sportisti. Tas noskaidrojās pēc piektdien aizvadītajām Nācijas kausa jeb atlases sacensībām.


Šajās sacīkstēs startēja Inārs Kivlenieks, Kristaps Mauriņš, Rihards Lozbers, māsas Elīza un Maija Tīruma, Saiva Dambīte, kā arī divnieku ekipāža Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš. Mārtiņam Rubenim un brāļu Andra un Jura Šicu ekipāžai kvalifikācija nebija jāveic, jo viņi ieņem vietu līderu grupā.


Piektdien Kēnigzē sacensības sāka kungi. Kivleniekam braucienā 11.vieta, Lozbers ierindojās 26.vietā, bet Mauriņam 28.vieta starp 37 dalībniekiem. Lai kvalificētos PK posmam, sportistiem bija jāiekļūst labāko 20 vidū. Braucienā pirmās divas vietas vāciešiem Ralfam Palikam (startēja ārpus konkurences) un Julianam fon Šleinicam, bet trešajā vietā kanādietis Sems Ednijs.


Vēlāk trasē devās dāmas, starp kurām arī māsas Tīrumas un Dambīte. M.Tīrumai sestais labākais laiks, E.Tīruma ieņēma 17.vietu un kā pēdējā kvalificējās PK posmam, savukārt Dambītei 26. vieta starp 28 dalībniecēm. Labāko laiku braucienā uzrādīja vāciete Karina Švāba, otrajā vietā vēl viena Vācijas sportiste Ailīna Friša, bet trešajā vietā amerikāniete Džūlija Klakija.


Nāciju kausa sacensības noslēdza divnieku ekipāžas. Startēja 15 divnieki, starp kuriem Gudramovičs/Kalniņš uzrādīja astoto labāko laiku un kvalificējās PK sacensībām. Par uzvarētājiem kļuva brāļi Broži no Čehijas, otrajā vietā Goike/Gamms no Vācijas, bet trešie – Harnis/Regecs no Slovākijas.


Līdz ar Nāciju kausa sacensību noslēgumu, zināms Latvijas komandas stastāvs PK posmam Kēnigzē – M.Rubenis, I.Kivlenieks, M.Tīruma, E.Tīruma, Šics/Šics un Gudramovičs/Kalniņš.


Sestdien Kēnigzē startēs divnieku ekipāžas un dāmas, savukārt svētdien paredzēti braucieni kungiem, kā arī komandu stafete.


Informāciju sagatavoja Latvijas Kamaniņu sporta federācija

2013.01.04. 8664
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK