LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Trase brīva

Mūsu olimpiskās izlases dalībnieki, Elīza Tīruma, Ulla Zirne, Saiva Dambīte, Juris un Andris Šici, Mārtiņš Rubenis, Artūrs Dārznieks, Pēteris Kalniņš, Oskars Gudramovičs, Inārs Kivlenieks, Kristaps Mauriņš un Riks Kristens Rozītis, kopā ar treneru un tehnisko darbinieku komandu, devušies uz pirmo ledus nometni tālajā Norvēģijā.


Kā jau ziņojām nometne risināsies Lillehammeres trasē, kas ir vienīgā šāda veida trase  Skandināvijā.


kamanas čemodānā


Mārtiņš Rubenis dodoties ceļā atklāj, ka viņa galvenais uzdevums, šīs nometnes laikā, ir pilnībā nokomplektēt kamanas, kas līdzi tiek vestas pa detaļām. Kā arī atsaukt atmiņā ledus izjūtas. ''Lillehammeres trase nav no tām, kurā kaut kas neizdodas. Jā, zināmā mērā tā ir savdabīga trase. Tajā ir salīdzinoši liels ātrums, bet mazs spiediens uz ledus. Līdz ar to, kamanas visu laiku ir tādā kā lidojuma stāvoklī. Un tāpēc trasē jābrauc ļoti precīzi, filigrāni'', stāsta Mārtiņš.


braucam pieslīpēt knifus


Savukārt mūsu vadošā divnieku ekipāža atzīst, ka šinī nometnē akcents tiks likts uz vasarā padarītā darba analīzi  un daudzu jauninājumu izmēģināšanu. Tas attiecas kā uz tehniku, tā fizisko sagatavotību. ''Uz Lillehameru braucam pieslīpēt knifus tehnikai'', piebilst Juris Šics.


uzdevums visiem viens


Pēteris Cīmanis, kas ir izlases galvenais treneris, stāsta, ka visiem šai nometnē uzdevums viens - piebraukt kamanas. ''Ja kaut kas neiet gludi ar jaunajām kamanām, sportistam ir jāatgriežas pie vecajām. Nometnes laikā mēs piedalīsimies arī, nu jau tradicionālajā, Lillehammeres kausā, kuru, starp citu, pagājušo gadu, mēs atvedām uz Latviju,'' piebilst treneris.


Lillehammeres trase, par pirmo ledus treniņu vietu, netika izvēlēta nejauši. Kā jau esam ziņojuši, tad mēnesi vēlāk  - 10.novembrī, tur sāksies Viessmann Pasaules kausa izcīņas 1.posms. Un kā stāsta Cīmanis, tad:'' izvēli par labu Norvēģijai izdarījām tāpēc, ka ir ļoti svētīgi, ja sportisti trasē var patrenēties ilgāk nekā tikai oficiālajos sacensību treniņu nobraucienus.''


15.km uz ziemeļiem no Lillehammeres centra


Lilehammeres trases kopējais garums ir 1710 metri, kas ievīti 16 virāžās. No vīriešu starta sportistiem nākas veikt 1365 metrus garu nobraucienu. Un šī brauciena vidējais ātrums ir 49.9 sekundes. Savukārt dāmas un divnieku ekipāžas cīnās ar 1185 metru garu nobraucienu, kas izkārtots 13 virāžās. Un šo distanci sportisti vidēji veic 48.3 sekundēs. Plānotais maksimālais ātrums šajā trasē ir 128km/h. Un tas rēķināts uz četrinieku bobsleja kamanām. Ledus trasē pieejams no oktobra līdz pat marta mēnesim. Bet vasarā šo trasi var baudīt tūristi, vizinoties ar dažādām vasaras kamanām (bobsleju, skeletonu).



Un vēl tikai jāpiebilst, ka nometnes laikā kopā ar mūsu sportistiem būs LOV speciālisti - ārste Zane Krūze un  fizioterapeits Agris Potašs.


 


 


 


 


 


 

2013.10.02. 11614
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK