LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Altenberga piebraukta, iekarojam Iglsu

Mūsu junioru izlase, savā Eiropas iekarošanas tūrē, pārcēlusies uz Austriju. Kur līdzīgi kā pagājušo nedēļu Vācijā – Altenbergas trasē, aizvadīs Starptautisko Mācību Treniņu nometni.


Par Vācijā paveikto stāsta izlases trenere Aiva Aparjode. ‘’Ledus kvalitāte Altenbergas trasē šoreiz patiešām bija ļoti slikta. Bet tas ir saprotams. Ziema vēl nav iestājusies, kā mēs to gribētu, un sniega vietā gaisā ir mitrums – lietus, migla un protams pluss grādi termometrā. Viss šis kokteilis bojā ledus kvalitāti. Uz ledus veidojas sarma. Līdz ar to, rezultāti ir tādi, kādi viņi ir. Ja salīdzina braucienus, tad pirmā un ceturtā brauciena laika starpība ir četras sekundes. Un tas ir daudz. Bet neraugoties uz to, treniņi, jo īpaši tiem, kas šai trasē bija pirmo reizi, sanāca gana labi. Ir jāmācās braukt arī šādos apstākļos. Protams, sacensībās gaisotne un leduskvalitāte būs pavisam cita. Bet ir labi, ka jaunie sportisti varēja iepazīt trasi jau tagad, jo aizbraucot uz sacensībām treniņa braucieni nebūs jāvelta tam, lai to iepazītu. Tad varēs ‘’slīpēt’’ savas kļūdas.
Ja salīdzina ar citu valstu sportistiem, tad arī mums, gluži kā olimpiskajai izlasei, objektīvi to izdarīt būtu grūti, jo arī mēs tiekam sadalīti grupās. Šoreiz braucām vienā grupā ar Krievijas sportistiem, kuriem ir sava iekšējā konkurence. Mūsu puiši, salīdzinot ar viņiem, ir līdzīgi. Jāuzslavē Rozītis, kas savā junioru grupā turas braši un Kristers savā jauniešu grupā. Bet meitenēm un ‘’dopelim’’, kas tikai šogad sākuši  braukt kopā, galvenais uzdevums bija krāt braucienu pieredzi, jo bez tās nekādus rezultātus nesasniegt.’’



Pēc Austrijā pavadītās nedēļas, juniori dosies atpakaļ uz Vāciju, kur vienu nedēļu aizvadīs Konigssee trasē, lai pēc tās atgrieztos starta pozīcijā – Altenbergā, kur risināsies Pasaules kausa izcīņas 1.posms.


 



Altenberga piebraukta, iekarojam Iglsu
Altenberga piebraukta, iekarojam Iglsu
Altenberga piebraukta, iekarojam Iglsu
Altenberga piebraukta, iekarojam Iglsu
2013.11.13. 11090
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK