LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Latvija JEČ kamaniņu sportā noslēdz ar 8. vietu komandu stafetē

Latvijas kamaniņu sporta junioru izlase ar izcīnītu 8.vietu komandu stafetē noslēgusi Eiropas čempionātu, kas norisinās Vācijas pilsētā Oberhofā. Individuālajās distancēs lielisks panākums Ullai Zirnei, kura, startējot grupā pie divus gadus vecākām konkurentēm, izcīnīja 6.vietu EČ un Pasaules kausa posmā. Tāpat labāko desmitniekā šajās sacensībās iekļuva vairāki citi Latvijas sportisti.


Komandu stafete sestdien norisinājās kā sacensību noslēdzošā disciplīna. Latvijas komandā startēja Ulla Zirne, Artūrs Dārznieks un Kristena Putina/Imanta Marcinkēviča ekipāža. Zirne un Dārznieks braucienos uzrādīja trešo labāko laiku, bet starts neizdevās Putinam/Marcinkēvičam, kuri uzrādīja sliktāko rezultātu. Latvijai 10.vieta PK ieskaitē un 8.vieta EČ starp 11.komandām. Stafetē uzvarēja mājinieki vācieši, otrajā vietā Itālijas komanda, bet trešie palika krievi.


Pirms stafetes, sestdien Oberhofā sacensības aizvadīja juniori un juniores, kuru rezultāti tika vērtēti EČ un Pasaules kausa ietveros. Ulla Zirne, braucienos uzrādot sesto un astoto labāko laiku, ieņēma 6.vietu gan EČ, gan PK vērtējumā, savukārt Saiva Dambīte abās ieskaitēs ierindojās 11.vietā (braucienos 13. un 11. labākais laiks).


Artūrs Dārznieks bija labākais no latviešiem junioru konkurencē, Eiropas čempionātā izcīnot 10.vietu (PK posmā 12.vieta). Riks Kristens Rozītis pēc pirmā piegājiena atradās 7.vietā, bet otrajā braucienā ieņemtā 14.vieta neļāva būt augstāk par 11.pozīciju summā EČ un 13.vietu PK. Rihardam Lozberam 18.vieta EČ ieskaitē un 22.pozīcija PK posmā.


Kā ziņots, piektdien EČ un PK ietvaros Oberhofā sacentās junioru divnieku ekipāžas, kā arī jaunieši un jaunietes PK ieskaitē. Juniori Putins/Marcinkēvičs izcīnīja 7.vietu EČ un 8.vietu PK posmā, bet jauniešu divnieks Ralfs Bērziņš/Andis Andrejonoks bija sestie ātrākie PK ieskaitē.


Kendija Aparjode jauniešu PK ieskaitē ieņēma 8.vietu, savukārt Alise Mitkus bija 11.vietā starp 24 dalībniecēm. Jauniešu konkurencē Kristers Aparjods ieņēma 17.vietu starp 29 startējušajiem, Ralfs Bērziņš izcīnīja 18.vietu, savukārt Kārlis Matuzels tika diskvalificēts.

2013.02.02. 9102
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK