LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

E.Tīrumai 3.vieta Nāciju kausā Leikplesidā

Elīza Tīruma izcīnījusi trešo vietu Nāciju kausa sacensībās ASV pilsētā Leikplesidā, kur nedēļas nogalē norisināsies šīs sezonas priekšpēdējais Pasaules kausa posms kamaniņu sportā. PK sacensībām kvalificējušies arī citi Latvijas sportisti.


E.Tīruma, kura Leikplesidā startē kā vienīgā Latvijas pārstāve, Nāciju kausa braucienā ieņēma 3.vietu, uzvarētājai – Keitai Hansenai no ASV – zaudējot 0,413 sekundes. Elīzas ieņemtā vieta jāvērtē kā labs panākums, jo iepriekš viņa šajā trasē nav braukusi.


Leikplesidas trasē iepriekš nav startējis arī Kristaps Mauriņš, kuram Nāciju kausā 18.vieta, bet ar to bija pietiekami, lai kvalificētos PK sacensībām. PK startēs arī Mārtiņš Rubenis, kuram Nāciju kausā 8.labākais laiks, savukārt Ināram Kivleniekam atlasē nebija jāstartē, pateicoties iepriekšējos PK posmos nopelnītajiem ieskaites punktiem.


Divnieku ieskaitē Nāciju kausā veiksmīgi startēja Oskara Gudramoviča un Pētera Kalniņa ekipāža, kurai braucienā 7.labākais laiks. Brāļiem Šiciem šajās sacensībās nebija jāstartē.


Nāciju kausa sacīkstēs dominēja mājinieki amerikāņi, kuriem uzvaras visās disciplīnās – Hansena bija ātrākā starp dāmām, Kriss Mazdzers triumfēja kungu ieskaitē, savukārt Metjū Mortensena un Prestona Grifala ekipāža uzvarēja divniekos.


Sacīkstes Leikplesidā solās būt aizraujošas – nestartēs PK kopvērtējuma līderis Fēlikss Lohs no Vācijas, kurš treniņā piedzīvoja kritienu, bet sacensībās atgriezīsies titulētais Armins Cīgilers no Itālijas, kurš traumas dēļ pirms nedēļas nestartēja pasaules čempionātā. Leikplesidā nepiedalīsies Krievijas komanda, kas jau devusies uz jauno Soču trasi, kur februāra beigās norisināsies noslēdzošais PK posms.

2013.02.08. 9085
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK